WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Behang en verf: zo combineer je ze in een art wall

Ineens weet je het: de muren zijn toe aan een knappe opfrisbeurt. Weleens overwogen om de kleur van de muur en mooi behang onderdeel te maken van een art wall? Wij kijken de kunst af bij ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ en tippen een paar originele ideeën.

In samenwerking met Graham & Brown

Woonkamer in pruimtint accessoires.met contrasterende | art wall

Een kunstwand, ook wel art wall genoemd, is een soort collage van verschillende kunstwerken aan de muur. Een slimme manier om eigenheid aan het interieur te geven. Extra mooi is het om de kleur van de muur en de kunst op elkaar af stemmen. Maak het af met een bijzonder behang. Hoe je dat doet? In aflevering 5 van ‘Interieurtalent gezocht met vtwonen’ zagen we dat er verschillende mogelijkheden zijn. Koen en Isabelle zetten beiden op hun eigen manier kleur in om de kunst aan de muur te versterken.

Prachtige pruimtint

Contrast in kleur, dat kenmerkte de thuisopdracht van Koen. Zijn wand kreeg de spannende kleur Nightshade van Graham & Brown, geïnspireerd op de kleuren van het behang Anthriscus Plum. Deze prachtige pruimtint is vernoemd naar de bloeiende plant Bitterzoet uit de Nachtschade-familie en geeft de muur een luxueuze, intrigerende kleur. Gele accenten, zowel in de art wall als in de accessoires, zorgen voor een fikse dosis frisheid in dit warme, najaarachtige interieur.

Detailfoto van interieur met pruimkleurige muur in combinatie met donkerblauw behang.
Detailfoto van donkerblauwe zetel en gele accessoires in een interieur met pruimkleurige muur. | art wall

Lijsten mee geverfd

De art wall die Koen creëerde is een drieluik, oftewel: drie werken naast elkaar die een geheel vormen. In dit geval zorgen een vintage James Bond-affiche, een minimalistische slingerklok en een detail van een klassieke auto voor een verrassende twist aan de muur. Door de lijsten mee te schilderen in de kleur Nightshade van Graham & Brown ontstaat er eenheid. Hierdoor gaan de drie kunstwerken op in de muur, maar springen ze er toch uit.

Warm en fris

Isabelle pakte de thuisopdracht totaal anders aan: ze koos voor een lambrisering in de kleur Capulet van Graham & Brown. Een originele manier om kleur in huis te brengen, op een niet overweldigende manier. Deze lichtbruine tint is geïnspireerd op de straten van het Italiaanse Verona en oogt warm maar ook fris. Zo’n halfgeschilderde muur maakt de ruimte dynamisch, zeker in combinatie met een art wall, die het strakke lijnenspel speels doorbreekt.

Interieur met statementmuur waarbij de kleur van de muur meegenomen wordt in de art wall.

Statementmuur

Wat Isabelle slim doet, is verfkleur Capulet subtiel terug laten komen in haar art wall. Zo ontstaat er ook hier eenheid en oogt het geheel niet onrustig. Heb jij een lege muur en wil je graag een statement maken? Creëer dan een eigen art wall met kleur en behang. Ontdek alle verf- en behangproducten van Graham & Brown. Deze vullen elkaar overigens perfect aan en zijn daarmee heel geschikt om samen in een ruimte te combineren.

nog meer: Interieurtalent gezocht