WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nooit uit de mode: tips voor een tijdloos interieur

Op het gebied van interieur vliegen de trends ons al jaren om de oren. De ene gaat jaren mee – de industriële look bijvoorbeeld – en van sommige nemen we eerder afscheid. Nu is een trendy interieur niet per se the way to go. Van een tijdloos interieur kun je tenslotte veel langer genieten. En dat hoeft echt niet saai of klinisch te zijn… Raak nooit uit de mode met een tijdloos interieur. 

Binnenkijken in een Scandinavisch interieur in een arbeidershuisje in Vianen

Kleurkeuze

Die knalgroene stoel lijkt nu misschien het einde, maar over een aantal jaar – of misschien zelfs maanden – heb je het wel gezien. Een tijdloos interieur staat of valt bij de kleurkeuze. Kies grote en praktische items liefst in neutrale kleuren. Denk aan een bank, fauteuil of salontafel in beige, wit, zwart of grijs. Of gemaakt van een mooie houtsoort: dat is nog nooit uit de mode gegaan. Deze neutrale items kunnen jaren voort, want met accessoires – zoals sierkussens – vervelen ze eigenlijk nooit.

LEES OOK
Waarom grijs op de muur alles behalve saai is

Basis leggen

De kleurkeuze borduurt ook weer voort in de basis van het huis: de muren en vloeren. Neem de tijd voor deze keuze, want met een perfecte én tijdloze basis kun je eindeloos verder werken aan dat tijdloze interieur. Laat knalkleuren en behang met prints achterwege. Er zijn genoeg andere manieren om kleur op muren aan te brengen zonder daarvoor een kwast aan te raken. Kies dus ook hier weer voor neutrale kleuren. Idem dito voor de vloer: met een recht-toe-recht-aan vloer met houtlook zit je altijd goed. Jarenlang. 

LEES OOK
Van duurzame vloer tot houten jaloezieën: zo leg je de perfecte basis in huis

Investering waard

Investeer in tijdloze meubels. Spullen die je altijd nodig hebt zijn een bank, tafel, kast en eetkamerstoelen. Voornamelijk praktische spullen dus. Laat je niet verleiden door trendy designs en prints als je een tijdloos interieur wilt. Zo is een eettafel met stalen onderstel de laatste jaren een grote trend, maar gaat een simpele en stevige houten eettafel al velen jaren langer mee in verschillende interieurstijlen.

Trendgevoelig

Een tijdloos interieur hoeft totaal niet saai te zijn. Ga je toch mee met trends, pas ze dan in het interieur toe in de vorm van accessoires. Deze kun je makkelijk vervangen en zo blijf je altijd bij de tijd. Denk aan prints voor aan de muur, sierkussens en vazen met ergonomische vormen met een mooi boeket. 

Persoonlijk tintje

Dierbare spullen zijn accessoires die tot in de eeuwigheid mee kunnen. Simpelweg omdat het niet per se om de looks draait, maar om het verhaal erachter. Perfect als finishing touch in een tijdloos interieur. 

nog meer: wooninspiratie