WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Daybed: bed, bank en chaise longue in één

Een daybed is het ideale meubel. Mooi en multifunctioneel. Je kunt een daybed gebruiken als logeerbed, als bank of om op te loungen. Kleed het af met kussens en accessoires om op een makkelijke manier kleur in je interieur te brengen.Een daybed kun je gebruiken als logeerbed, als bank of om op te loungen

Heerlijk relaxen op een daybed

Door de combinatie van gebruikersmogelijkheden is een daybed heel multifunctioneel. Het meubelstuk is niet nieuw, zelfs in de Chinese Ming dynastie werd dit meubelstuk al gebruikt in de paleizen. Tegenwoordig zijn ze gelukkig een stuk comfortabeler, waardoor ze het ultieme loungemeubel vormen.

Daybed kopen

Een daybed is er in veel soorten stijlen. Denk bijvoorbeeld aan een Indiaas variant, maar je kunt ook kiezen voor een modern leren versie, zoals die van Piet Boon op de foto hieronder. Op vtwonen.nl kun je daybeds kopen voor zowel binnen als buiten.

Een leren day bed van Piet Boon

Daybed in de tuin 

Waarom zou je ontspanningsmomenten beperken tot binnenshuis als juist de buitenruimte op een mooie dag de ideale plek is om te relaxen. Uiteraard kies je in dat geval wel voor een variant die geschikt is om buiten te plaatsen. 

Zelf een day bed maken 

Heerlijk! Je eigen, verstelbare ligbed gemaakt van hout. Leg er een lekkere dikke matras op en je hebt een wel heel comfortabel ligbed voor buiten. En ja, die kun je zelf maken. Kijk bij ‘daybed maken’ voor de instructies.

Zelf een daybed maken van hout hoeft niet moeilijk te zijn

Bohémien stijl

Dit meubel past natuurlijk ook perfect in de bohémien stijl. Combineer items uit verschillende oosterse landen voor een kleurrijk resultaat. Een bohémien interieur bereik je door veel kleur te gebruiken. Combineer de kleuren paars, geel en oranje. Omdat téveel kleur het geheel te druk kan maken, kun je het best zorgen voor een rustige/natuurlijke tint op de muren als basis voor je bohémien inrichting.

Shop de stijl

nog meer: wooninspiratie