WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klaar voor kleur: eindelijk voelt Roos zich écht thuis in haar eigen huis

In de videoserie Klaar voor Kleur geven oud-kandidaten van Weer Verliefd op je huis kleur aan een geliefde die daar aan toe is. In aflevering 4: Marlijn en Valentin verrassen Marlijns moeder Roos met een woonkamer waarin ze zich weer helemaal thuis voelt na het overlijden van haar man.

In samenwerking met Flexa

Klaar voor kleur: "Thuiskomen voelt nu als een warme deken"

Marlijn: ‘De warme kleuren in ons huis hebben veel rust gebracht. Het koude en kille is eruit, en thuiskomen voelt nu als een warme deken.’ Dat gunt het stel Marlijns moeder Roos ook. Veertien maanden geleden overleed haar man Wim aan alvleesklierkanker. Ze overwoog te verhuizen, maar is toch erg gehecht aan de plek waar ze 37 jaar met Wim woonde. Daarom probeert ze het huis een nieuwe look te geven. Stap één: haar eigen stempel op de woonkamer drukken.

Pastel meets pit

Met Flexa Pink Nudity heeft Roos volgens vtwonen-stylist Eva al een mooi begin gemaakt. Eva: ‘De roze kleur past perfect in de woonkamer, maar ik ga ’m wel combineren.’ Flexa Bold Soil komt als winnaar uit de test met de Flexa Kleurtesters. Eva: ‘Deze donkere aardetint versterkt het roze én heeft de juiste pit, zonder het licht van buiten te absorberen.’ Om de eethoek met het zitgedeelte te verbinden, trekt Eva de zachte Flexa Pink Nudity helemaal door tot aan de keuken. Eva: ‘Roos heeft nu alleen de zithoek aangepakt. Neem de rest van de kamer óók mee en je creëert meteen een warm en huiselijk gevoel omdat de ruimte zo meer één geheel wordt.’

Scandinavisch tintje

Roos houdt enorm van natuurlijke pasteltinten en materialen. Een Scandinavische stijl met een warme uitstraling, dát is wat ze wil. Laat Flexa Pink Nudity en Flexa Bold Soil daar nou eens geknipt voor zijn. Helemaal in combinatie met de bijzondere snuisterijen die Roos verzamelt. Eva: ‘De accessoires maken haar interieur heel persoonlijk, maar omdat ze door de hele kamer liggen uitgestald, oogt het wat rommelig. Door de accessoires te clusteren – in dit geval in een donker dressoir – ontstaat er rust en eenheid.’

Oók klaar voor kleur?

Bekijk hieronder de hele video van Roos en ontdek wat kleur voor jou kan doen!

Smaak te pakken

De tranen staan Roos bij binnenkomst meteen in de ogen. ‘Jongens, wat overweldigend! Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen.’ Als ze de woorden gevonden heeft: ‘Súpermooi! Hierdoor vind ik het weer fijn om naar huis te gaan. Dat gevoel heb ik lang niet gehad.’ De Flexa kleurmake-over maakt veel los bij Roos. Ze heeft de smaak van kleur helemaal te pakken. ‘De keuken wordt mijn volgende project’, besluit ze glunderend.

LEES OOK
Nog meer bijzondere kleur make-overs ontdekken? Stylist Eva pakt ook uit met kleur in Winkel, Amsterdam én Utrecht.

nog meer: wooninspiratie