WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Besparen op de vaste lasten: zo doe je dat (heel eenvoudig!)

Het is ieder jaar weer een van de meest populaire goede voornemens: zuiniger met geld omgaan. En in diezelfde top vijf vaak óók: duurzamer leven. Twee vliegen in één klap slaan? Zo maak je het heel eenvoudig groener én goedkoper thuis.

In samenwerking met Quooker

Geld besparen

De boodschappen groot inslaan, een maand geen kleding kopen, de fiets pakken in plaats van de auto; er zijn honderden manieren om aan het eind van de maand wat geld over te houden. Eén van de grootste bespaarposten vind je thuis: de vaste lasten. De kosten voor gas, water en licht komen elke maand terug en kunnen gemakkelijker naar beneden dan je denkt. Sterker nog, van sommige duurzame oplossingen wordt het alleen maar léuker!

Tikkie lager

Gas wordt duurder, zo is in het Klimaatakkoord besloten. Op 1 januari is de belasting op gas met 3 cent omhoog gegaan. Wat dat betekent voor een gemiddeld gezin? Dat de rekening daarmee over zeven jaar verspreid zo’n 150 euro duurder zal zijn. Besparen op gas? Wie de verwarming een graad lager zet, bespaart al zo’n tachtig euro per jaar. Draai de thermostaat bovendien een uur voordat je gaat slapen omlaag; de warmte is niet meteen het huis uit, maar je bespaart wel al energie. Regelmatig switchen van leverancier, kan bovendien ook aardig wat geld opleveren.  

Geld als water

Korter douchen, de planten regenwater geven, minder vaak wassen; water besparen kan op allerlei manieren. In veel keukens wordt bovendien onnodig water verspild. Bijvoorbeeld wanneer je twee keer zoveel water kookt dan dat er uiteindelijk nodig is, of de kraan eerst een tijd laat lopen voordat er warm water uitkomt.

Niet alleen geld en water, maar ook tijd en gedoe besparen? Met een Quooker tap je kokend water direct uit de kraan. Hoewel dat misschien heel luxe voelt, is de kokendwaterkraan juist een duurzame aanschaf. Je kookt nooit méér water dan je uiteindelijk gebruikt en met een COMBI-reservoir is het warme water er meteen als je de kraan opendraait.

Mag het licht uit?

Grote kans dat de lamp in de keuken vaak aan is, terwijl je ondertussen op de bank voor de televisie zit. De lamp uitdoen is een van de simpelste manieren om te besparen op verlichting. Ook als je de ruimte maar even verlaat. Stap bovendien over op LED en dim de lampen; niet alleen gezelliger, het scheelt ook in de kosten. Energie besparen in de keuken? Daar heb je ‘m weer: de Quooker. Wie meerdere keren per dag kokend water nodig heeft, verbruikt met een Quooker minder energie dan met een waterkoker. Benieuwd hoeveel energie jij met een Quooker kunt besparen? Doe de online bespaarcheck (in één minuut!).

nog meer: wooninspiratie