WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom iedereen kunstbloemen in huis zou moeten halen

Zeg maar gedag tegen verwelkte boeketten op de eettafel! Met kunstbloemen kun je eindeloos genieten van de mooiste bloeiers en kleuren. En dat is niet het enige, want die neppers hebben nog veel meer voordelen.

vtwonen 08-2016 | kleurrijk boeket bloemen op krukje | kunstbloemen

Voor eens en altijd

Een van de grootste voordelen van kunstbloemen is natuurlijk dat je er voor altijd van kunt genieten. Zeg maar bye bye tegen boeketten die er binnen een week slapjes bij hangen en veel te snel uitvallen. Bij kunstboeketten heb je er geen omkijken meer naar. Mooie kunstbloemen hebben een aardig prijskaartje, maar na deze investering kun je de wekelijkse gang naar de bloemenwinkel schrappen. En dat scheelt uiteindelijk in de portemonnee. 

LEES OOK
Net echt of net niet: de voor- en nadelen van kunstplanten

Gemakzucht

Voor mensen die geen groene vingers hebben of schoonmaakklusjes zoveel mogelijk willen vermijden, zijn nepbloemen ook ideaal. Kunstbloemen zijn makkelijk in onderhoud en hebben geen verzorging nodig. Geen last van bladeren op tafel of water dat ververst moet worden. Geen water betekent trouwens ook dat de vazen geen lelijke aanslag meer krijgen. Ideaal! De kunstbloemen hebben alleen zo nu en dan een afstofbeurt nodig. 

LEES OOK
Met deze trucs wordt een glazen vaas weer blinkend schoon

Overal een plekje

Een vers boeket bloemen geef je het liefst een prominente plek. Want voor de tijd die ze in bloei doorbrengen, wil je er natuurlijk wel optimaal van genieten. Nepbloemen kun je daarentegen overal neerzetten. Of dat nou vol in de zon is op de vensterbank, achter gesloten deuren in een vitrinekast of op het kookeiland: kunstbloemen kunnen altijd én overal. 

LEES OOK
Een eeuwigheid genieten: DIY (droog)bloemen inlijsten

Lostrekken en samenvoegen

Door het gigantische aanbod aan kunstbloemen kun je de allermooiste boeketten samenstellen, zo groot en klein als je zelf wilt. Daarnaast zijn ze eindeloos te combineren én te hergebruiken. Heb je het na een tijd wel gezien met het boeket? Combineer de kunstbloemen dan op een andere manier. Trek ze los om er meerdere kleine boeketten van te maken of zet er een keer iets anders tussen voor de afwisseling. Wat dacht je bijvoorbeeld van tropische sierpluimen voor een beachy vibe? Of mooie kunsttakken voor tijdens de feestdagen?

nog meer: wooninspiratie