WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Earth huis: aardse materialen en bruintinten

Het Earth huis is het grootste inspiratiehuis in vtwonen city, maar is met z’n 130 m² zo te kopiëren naar jouw eigen huis. Stylist Liza Wassenaar heeft dit huis gevuld met aardse kleuren – bruin! – en natuurlijke materialen.

Bruine tinten

Het Earth huis zie je al van ver als je richting vtwonen city wandelt. De buitenmuren zijn van boven tot onder gehuld in een warmbruine tint. Dé inspiratiebron voor dit huis. Stylist Liza Wassenaar: ‘Die kleur zie je in allerlei gradaties terugkomen. Ik heb donkere en lichte tinten door elkaar gebruikt.’ Daarnaast zie je in het dit huis ook roze. Niet het meisjesachtige zoete roze, maar een tint die wel wat weg heeft van zand, klei en de kleuren van de woestijn. Neem zeker een kijkje in de kinderkamer, waar alles – de kast, de wanden, de vloer – roze is. Dit huis is aards. Van de materialen, zoals steen, marmer, linnen, keramiek en glas, tot de warme natuurtinten. ‘Geen enkel materiaal is nep of een look-a-like. Door te werken met pure materialen, haal je de natuur naar binnen.’

Mini-museum in de hal

Het Earth huis heeft net als ieder ander huis een living, keuken, hal, slaapkamer, badkamer en een kinderkamer. Het huis is met z’n 130 m² vergelijkbaar met een normaal huis. Bijzonder is de grote hal vol kunstwerken die de imperfectie van de natuur benadrukken. ‘De gang is zes meter hoog en negen meter lang. De muren en de vloer zijn donkerbruin, waardoor het een spannende ruimte is. Je moet er naar binnen stappen, om te zien wat er gebeurt. Normaal is de woonkamer of een keuken het hart van het huis, maar hier is de gang de verbindende factor.’ Bewonder zeker even de negentig kleine kunstwerken die de bruine muren sieren. In de hal staat ook een bijzondere tafel, die gemaakt is uit één stuk hout. Kortom, een plek om je ogen goed de kost te geven.

Een bad van 1500 kilo

Door het hele huis vind je echt marmer terug, in kleuren en toepassingen die je waarschijnlijk nog niet kende. Denk aan marmer in lichtroze, bruin en auberginepaars, gebruikt voor een boekensteun of koffiemok. Vergeet niet te kijken naar het bad: een krachtpatser van zo’n 1500 kilo, die met een takelwagen in het inspiratiehuis is gezet. ‘Het bad is gemaakt van steen en uitgehouwen tot een comfortabel ligbad. Geweldig, toch? In de keuken lanceren we een vtwonen wandtegel in een nieuwe kleur: roze. Roze wordt vaak gebruikt als accentkleur, in een kussen bijvoorbeeld, maar je kunt er ook heel goed een keukenwand mee betegelen. Voor de ombouw van het bed in de slaapkamer heb ik deze tegel ook gebruikt.’

Rondleiding door de stylist

Wil je meer weten over het concept van dit inspiratiehuis? Stylist Liza Wassenaar vertelt elke dag om 13:00 uur over haar keuzes. Sluit aan bij een rondleiding!

De producten in het Earth huis

Heb je wat moois gezien? Bekijk hier de lijst met alle producten die zijn gebruikt in het Earth huis. Benieuwd naar de andere huizen in vtwonen city? Die vind je hier.

Styling Liza Wassenaar | Fotografie Stan Koolen

nog meer: wooninspiratie