vtwonen

De leukste vrijmarkten op Koningsdag

27 april vieren wij Koningsdag. Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk – lekkere weer, de gezellige feesten en de lekkere hapjes en drankjes. Maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste voor je op een rij!

oranje accessoires

vrijmarkten

Amsterdam vrijmarkten

Op 27 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6:00 uur ’s ochtends vol liggen met tweedehands accessoires. Ga je samen met de kinderen op stap? Ga dan naar het Vondelpark. Deze is speciaal bestemd voor de kinderen. Op de NSDM Vrijhaven is er in samenwerking met de IJ-hallen de hele dag een kindervrijmarkt georganiseerd. Hiernaast staan er nog velen andere leuke activiteiten op het programma. Bekijk de Facebook-pagina voor een overzicht.

Ga je liever zonder de kinderen op pad en vind je het centrum te druk? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger. Misschien slaag jij hier wel voor dat ene vintage item waar je al zo lang naar op zoek bent!

Utrecht vrijmarkten

Ook in Utrecht wordt er flink gefeest. Naast alle evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur. Wandel langs de grachten en verdwaal tussen alle leuke tweedehandsspullen. Lees hier meer over op de website van de gemeente.

Eindhoven vrijmarkten

Wat verder naar het zuiden vind je waarschijnlijk de grootste vrijmarkt in Eindhoven. De PSVlaan (voorheen Mathildelaan) naast het Philips Stadion is de locatie voor de Oranjemarkt. Deze vrijmarkt begint om 09.00 uur en is om 17.00 uur afgelopen.

Leiden vrijmarkten

In Leiden vind er elk jaar een kinderrommelmarkt plaats in de omgeving Hooglandse Kerkgracht en –plein, Papengracht en Breestraat. Bij de Nieuwe Rijn, Botermarkt en het Gangetje moet je zijn om de mooiste antieke en zeldzame voorwerpen te vinden. Is dit alles niet genoeg voor de kids? Dan is er op de Beestenmarkt een kleine kermis waar ze zich nog kunnen vermaken.

Veel plezier op de verjaardag van Willem-Alexander!

Bron beeld: 1 vtwonen – 2 nu.nl

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Wilma op 25 april 2014 om 19:05

Ik hoopte hier ook vrijmarkten in onze omgeving te vinden, jammer dat het maar van zo'n beperkt gebied is aangegeven.

>

Fenneken op 25 april 2014 om 13:18

Eindhoven ligt toch wel enigszins buiten de Randstad, maar ik ben het er zeker mee eens! Vrijmarkten in de Randstad staan al in elk overzicht dat je op internet kan vinden. Het zou leuk zijn als er juist aandacht was voor vrijmarkten in de rest van Nederland.

>

Annelies op 25 april 2014 om 13:16

Ik ben het helemaal eens met de vorige schrijver.Vaak ben ik ver gereden maar bleek de Kleiweg in Rotterdam
(Hillegersberg zuid)toch een van de leukste vrijmarkten in
de omgeving van Rotterdam te zijn.Annelies

>

Y.Faber op 25 april 2014 om 08:49

Goedemorgen,

Het is wel weer heel jammer dat in uw optiek alleen de randstad bestaat. Ongetwijfeld zijn er in de rest van het land, ook het grootste deel, ook erg leuke en bijzondere vrijmarkten. Leeuwarden bijvoorbeeld heeft een hele grote vrijmarkt verspreid door de hele, ook nog hele mooie en gezellige, binnenstad. Ik denk dat dit ook geldt voor Assen, Groningen, Maastricht, Middelburg etc, etc. Ik vind het getuigen van arrogantie en kortzichtigheid dat er niet verder dan de randstad wordt gekeken.
Jammer.
Groet, Y.Faber

Shop suggesties

Inspiratie suggesties