vtwonen

De leukste vrijmarkten op Koningsdag

Ligt jouw oranje outfit al klaar? 27 april is het weer zover: dan vieren we Koningsdag! Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk– lekkere weer, de gezellige feesten en de outfit van koningin Maxima, maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste markten voor je op een rij!

oranje koningsdag vrijmarkt

Amsterdam

Op 27 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6:00 uur ’s ochtends bezaaid zijn met tweedehands accessoires. Ga je samen met je kinderen op stap? Breng dan een bezoekje aan het Vondelpark. Het park is op Koningsdag speciaal gereserveerd voor kinderen. Er wordt niet alleen speelgoed en kleding verkocht, maar er worden ook optredens gegeven. Ook op de NSDM Vrijhaven is er in samenwerking met de IJ-hallen de hele dag een kindervrijmarkt georganiseerd.

Ga je liever zonder de kinderen op pad en vind je het centrum te druk? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van de spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger. Misschien slaag jij hier wel voor dat ene vintage item waar je al zo lang naar op zoek bent!

Utrecht

Ook in Utrecht wordt er in een groot deel van het centrum flink uitgepakt. Naast alle evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur. Er zijn ontzettend veel plekken waar je mooie koopjes kunt scoren. Een aantal straten waar je je ogen uit kunt kijken zijn de Plompetorengracht, Breedstraat, Weerdsingel en Waterstraat. Wandel langs de grachten en sla je slag bij de gezellige kraampjes met tweedehandsspullen.

Zwolle

Zwolle organiseert iedere Koningsdag een vrijmarkt, waar jongeren en ouderen tweedehands spulletjes aanbieden. Struin vanaf 8:00 uur over het Assendorperplein, waar je vaak voor een prikkie mooie spullen kunt vinden. Tijdens de zoektocht naar het perfecte koopje is er ook de mogelijkheid om even een pauze in te lassen en te genieten van een hapje en drankje. Niet alleen het Assendorperplein is leuk, ook de kleedjesmarkt op de Diezerpromenade is de moeite waard!

Eindhoven

Wat verder naar het zuiden vind je de grootste vrijmarkt in Eindhoven: de Oranjemarkt. Een grote, gezellige markt tussen het centrum en Strijp-S in, aan de voet van het Philips Stadion. Op de Oranjemarkt aan de PSV-laan vind je veel verschillende kraampjes met spullen zoals meubels, kleding en speelgoed. De markt begint om 9:00 uur en is om 17:00 uur afgelopen.

Bij Winkelcentrum Woensxl is er ook een grote vrijmarkt. Ben je op beide vrijmarkten uitgekeken? Wandel dan nog even naar het Gerardusplein, Pastoor van Arsplein en Lodewijk Napoleonplein voor nog meer (kinder)vrijmarkten.

Groningen

Traditiegetrouw is in Groningen op 27 april de Oranjemarkt te vinden. Vanaf 7:00 uur wordt er door de verkopers plaatsgenomen op de vrijmarkten op de stoepen en het gras, en van 9:00 uur tot 17:00 uur kunnen bezoekers langs de kleedjes struinen. Maar waar moet je nou precies zijn als je echt niets wilt missen? Loop langs de Ubbo Emmiussingel, Praediniussingel, Ganzevoortsingel en Coehoernsingel, want dat zijn dé straten om eens goed rond te neuzen. Dit jaar wordt de stad Groningen door Hare Majesteit bezocht. Voor het ultieme Koningsdaggevoel kijk dan hier naar de route die het koninklijk huis aflegt en vang een glimp op van onze koning en koningin.

Den Haag

Ook in Den Haag ben je op de goede plek als je met de kinderen op stap gaat. Ga zeker langs het Huijgenspark. Hier worden workshops en optredens gegeven, verhalen verteld en elk jaar weer favoriet: er wordt ook geschminkt. En of je nou met of zonder kinderen op stap bent; de Reinkenstraat is leuk voor iedereen. Hier vind je een vrijmarkt, maar er zijn ook Oud-Hollandse spellen en na afloop gaan rond 15:00 uur de voetjes van de vloer tijdens een optreden. Ook in de Archipelbuurt ben je aan het goede adres voor optredens waar je samen met je kinderen op kunt dansen.

Kun je geen genoeg krijgen van het rondsnuffelen? Er worden in Den Haag nog veel meer vrijmarkten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld de Bosjes van Pex, Boekhorststraat Centrum en Belgisch Plein in de Stevenstraat.

Apeldoorn

Op Koningsdag vind je in het centrum van Apeldoorn de traditionele kleedjesmarkt. Ook hier is er voor de verzamelaars en koopjesjagers genoeg te vinden. Tussen de kraampjes door zijn er optredens of kun je even pauzeren op één van de gezellige horecapleinen. De route van de markt is sinds 2016 iets aangepast. Hoofdstraat Zuid en de Asselsestraat zijn toegevoegd aan de route. De Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat, Paslaan en het Beekpark maken nog steeds deel uit van de route.

Maastricht

Ook in Maastricht verkopen jong en oud hun spulletjes in het Stadspark terwijl live bands voor het ultieme oranje gevoel zorgen. Om te feesten kan je naar de Markt waar je kan genieten van een gratis optreden van onder andere Housequake, Kraak en Smaak en De Jeugd van Tegenwoordig. Liever regionale artiesten bewonderen? Ga dan naar het Vrijthof en dans daar op de deuntjes van Vrienden van Limburg.

 

 

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Wilma op 25 april 2014 om 19:05

Ik hoopte hier ook vrijmarkten in onze omgeving te vinden, jammer dat het maar van zo'n beperkt gebied is aangegeven.

>

Fenneken op 25 april 2014 om 13:18

Eindhoven ligt toch wel enigszins buiten de Randstad, maar ik ben het er zeker mee eens! Vrijmarkten in de Randstad staan al in elk overzicht dat je op internet kan vinden. Het zou leuk zijn als er juist aandacht was voor vrijmarkten in de rest van Nederland.

>

Annelies op 25 april 2014 om 13:16

Ik ben het helemaal eens met de vorige schrijver.Vaak ben ik ver gereden maar bleek de Kleiweg in Rotterdam
(Hillegersberg zuid)toch een van de leukste vrijmarkten in
de omgeving van Rotterdam te zijn.Annelies

>

Y.Faber op 25 april 2014 om 08:49

Goedemorgen,

Het is wel weer heel jammer dat in uw optiek alleen de randstad bestaat. Ongetwijfeld zijn er in de rest van het land, ook het grootste deel, ook erg leuke en bijzondere vrijmarkten. Leeuwarden bijvoorbeeld heeft een hele grote vrijmarkt verspreid door de hele, ook nog hele mooie en gezellige, binnenstad. Ik denk dat dit ook geldt voor Assen, Groningen, Maastricht, Middelburg etc, etc. Ik vind het getuigen van arrogantie en kortzichtigheid dat er niet verder dan de randstad wordt gekeken.
Jammer.
Groet, Y.Faber

Shop suggesties

Inspiratie suggesties