WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De leukste vrijmarkten op Koningsdag

Ligt jouw oranje outfit al klaar? 27 april is het weer zover: dan vieren we Koningsdag! Natuurlijk kijken we uit naar het –hopelijk– lekkere weer, de gezellige feesten en de outfit van koningin Maxima, maar misschien nog wel veel leuker zijn de vrijmarkten. Wij zetten de leukste markten voor je op een rij!oranje koningsdag vrijmarkt

Amsterdam

Op 27 april zullen de straten van Amsterdam al vanaf 6:00 uur ’s ochtends bezaaid zijn met tweedehands accessoires. Ga je samen met je kinderen op stap? Breng dan een bezoekje aan het Artisplein. Het plein is op Koningsdag speciaal gereserveerd voor kinderen. Er wordt niet alleen speelgoed en kleding verkocht, maar ze kunnen er ook optreden. Ook op de NSDM Vrijhaven is er de hele dag een kindervrijmarkt georganiseerd.

Ga je liever zonder de kinderen op pad en vind je het centrum te druk? Ga dan naar Amsterdam-Zuid. De kwaliteit van de spullen op de vrijmarkt rondom de Apollolaan en de Beethovenstraat is doorgaans een stuk hoger. Misschien slaag jij hier wel voor dat ene vintage item waar je al zo lang naar op zoek bent!

Utrecht

Ook in Utrecht wordt er in een groot deel van het centrum flink uitgepakt. Naast alle evenementen vind je hier één van de grootste vrijmarkten van Nederland. Deze begint op 26 april om 18:00 uur en eindigt 27 april om 18:00 uur. Er zijn ontzettend veel plekken waar je mooie koopjes kunt scoren. Een aantal straten waar je je ogen uit kunt kijken zijn de Plompetorengracht, Breedstraat, Weerdsingel en Waterstraat. Wandel langs de grachten en sla je slag bij de gezellige kraampjes met tweedehandsspullen.

Zwolle

Zwolle organiseert iedere Koningsdag een vrijmarkt, waar jongeren en ouderen tweedehands spulletjes aanbieden. Struin vanaf 8:00 uur over het Assendorperplein, waar je vaak voor een prikkie mooie spullen kunt vinden. Tijdens de zoektocht naar het perfecte koopje is er ook de mogelijkheid om even een pauze in te lassen en te genieten van een hapje en drankje. Niet alleen het Assendorperplein is leuk, ook de kleedjesmarkt op de Diezerpromenade is de moeite waard!

Eindhoven

Wat verder naar het zuiden vind je de grootste vrijmarkt in Eindhoven: de Oranjemarkt. Een grote, gezellige markt op het Wilhelminaplein met veel verschillende kraampjes met spullen zoals meubels, kleding en speelgoed vindt. De markt begint om 10.00 uur. Uitgestruind? Op dit mooie plein kun je ook een borrel pakken en genieten van goede sfeer, lekker eten en  een goed bezet podium.

Ook in het Stadswandelpark vind je een ruim opgezette vrijmarkt met daarnaast muziek, eten en drinken en activiteiten voor jong en oud. Bij Winkelcentrum Woensel is er ook een vrijmarkt én zijn de winkels open.

Amersfoort

Vier dit jaar Koningsdag in Amersfoort samen met de koninklijke familie. De route die de familie loopt gaat onder andere langs de Kleine Haag, Westsingel en Plantsoen-west. Naast het plein waar de koninklijke route eindigt, is in samenwerking met Zandfoort aan de Eem een geheel gratis kinderfestival. Van adellijke hapjes voor jong én oud tot een kinderdisco en een versier je fiets wedstrijd!

Omdat de traditionele vrijmarkt dit jaar niet door kan gaan in de binnenstad is er een andere mogelijkheid. Je kunt je aanmelden voor een kleedje of een kraampje in De Nieuwe Stad. Daarnaast is vrijmarkt dit jaar uitgebreid naar de Oude Fabriekstraat en de Brabantsestraat.

Groningen

Traditiegetrouw is in Groningen op 27 april de Oranjemarkt te vinden. Vanaf 7:00 uur wordt er door de verkopers plaatsgenomen op de vrijmarkten op de stoepen en het gras, en van 9:00 uur tot 17:00 uur kunnen bezoekers langs de kleedjes struinen. Maar waar moet je nou precies zijn als je echt niets wilt missen? In het Noorderplantsoen! Loop langs de Leliesingel en de Kruissingel, en op het pad tussen de Leliesingel en de Oranjesingel, want dat zijn dé straten om eens goed rond te neuzen.

Aan de Westerhaven is een speciale kindervrijmarkt, kinderen kunnen vanaf 9:00 uur een plekje zoeken aan de Westerkade, de verkoop start dan om 10:00 tot 17:00.

Den Haag

Ook in Den Haag ben je op de goede plek als je met de kinderen op stap gaat. Ga zeker langs het Huijgenspark. Hier worden workshops en optredens gegeven, verhalen verteld en elk jaar weer favoriet: er wordt ook geschminkt. En of je nou met of zonder kinderen op stap bent; de Reinkenstraat is leuk voor iedereen. Hier vind je een vrijmarkt, maar er zijn ook Oud-Hollandse spellen en na afloop gaan rond 15:00 uur de voetjes van de vloer tijdens een optreden. Ook in de Archipelbuurt ben je aan het goede adres voor optredens waar je samen met je kinderen op kunt dansen.

Kun je geen genoeg krijgen van het rondsnuffelen? Er worden in Den Haag nog veel meer vrijmarkten georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld de Bosjes van Pex, Boekhorststraat Centrum en Belgisch Plein in de Stevenstraat.

Apeldoorn

Op Koningsdag vind je in het centrum van Apeldoorn de traditionele kleedjesmarkt. Ook hier is er voor de verzamelaars en koopjesjagers genoeg te vinden. Tussen de kraampjes door zijn er optredens of kun je even pauzeren op één van de gezellige horecapleinen. De route van de markt is dit jaar iets aangepas. De Nieuwstraat, Vosselmanstraat, Roggestraat, Paslaan en het Beekpark maken nog steeds deel uit van de route.

Maastricht

Ook in Maastricht verkopen jong en oud hun spulletjes in het Stadspark terwijl live bands voor het ultieme oranje gevoel zorgen. Om te feesten kan je naar de Markt waar je kan genieten van een gratis optreden van verschillende groepen, bands en  dj’s. Liever regionale artiesten bewonderen? Ga dan naar het Vrijthof en dans daar op de deuntjes van Vrienden van Limburg.

 

nog meer: wooninspiratie