WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zomerzoet: 4x stylen met pastel

De zomer staat voor de deur! Wanneer het buiten warm is, mag binnen ook ondergedompeld worden in zomerse sferen. Pastel is hierbij onmisbaar als je het ons vraagt. Van champagneroze tot hemelsblauw: ze geven je huis een instant zomergevoel.

vtwonen 10-2017 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | pastel interieur

1. In de mix

Van champagneroze tot hemelblauw: in de mix werken pasteltinten prachtig met elkaar. Ronde vormen en aaibare stoffen maken het plaatje lieflijker, terwijl grove materialen, hoekige vormen en strakke lijnen een krachtige effect geven. Is een poederig palet iets te zoet of romantisch voor jou? Geef het gerust wat pit door één felle of donkere accentkleur toe te voegen. Pastellen werken nóg mooier als ze wat tegengas krijgen. Daarnaast matcht pastel ook goed met goud. Zoals hier: het goud zorgt voor een stevig contrast in de romantische roze slaapkamer. Door de verschillende tinten roze terug te laten komen wordt de ruimte één geheel. 

vtwonen 06-2019 | styling Danielle Verheul, fotografie Petra Steenkamer | pastel interieur
vtwonen 06-2018 | styling Marianne Luning, fotografie Stan Koolen | pastel interieur

2. Licht en basic

Een van de mooiste materialen om met pastel te combineren? Blank hout! Op de vloer bijvoorbeeld of verwerkt in stoelen, tafels en accessoires. Een materiaal zoals dit werkt neutraliserend en als verbindende factor met sprankelende pasteltinten als stralend geel en zacht koraal. Bovendien geeft de gouden combinatie een frisse Scandinavische sfeer.

3. Joie de vivre

Houd je het liever rustig? Vul de basis van wit dan aan met pastelkleurige accessoires. Dat oogt net zo oogverblindend als de joie de vivre bungalow van Constance en Dorian vlakbij Biarritz. Daar matcht nieuw met oud: moderne pastelkleurtjes met de retro-sfeer van de inrichting met kringloopvondsten, familiestukken en zelfgemaakte items.

4. Zomerzoet

Roze, roze… en nog eens roze. Dat de kleuren in deze zomerzoete keuken geruisloos in elkaar overlopen, schept rust. Je bepaalt zelf de nuance die het beste bij jou past. Met tinten die uit zachtroze voortvloeien maak je het lieflijker, met tonen van de terra kleurkaart juist stoerder. 

nog meer: wooninspiratie