Binnenkijken in een vrijstaande bungalow net buiten Biarritz

beeld vtwonen Beeld

Gekocht als een bijna-bouwval, omgetoverd tot een bungalow vol joie de vivre: Constance en Dorian realiseerden in acht jaar tijd het huis van hun dromen, gelegen tussen stad en zee.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bijna-bouwval

Drie muren. Dat is het enige wat overbleef van het huis waar Constance en Dorian in 2006 tegenaan liepen. Dorian: ‘Het huis was gebouwd in de jaren veertig en is aan zijn lot overgelaten. Het verkeerde in een verschrikkelijke staat en het was meteen duidelijk dat we de hele boel zouden moeten afbreken en weer opbouwen. Gelukkig was het dak wel oké. Dachten we. Eenmaal aan het slopen, bleek ook dát eraan te moeten geloven. Maar wat wel helemaal goed was, was de locatie van het huis: een rustige omgeving buiten Biarritz, vlak bij de stranden. Die geweldige plek, daar deden we het voor.’

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Hier en daar een pastelletje

Zo oogverblindend wit als de huizen in Griekenland had Constance ook haar nieuwe huis voor ogen. ‘Iedere lente opnieuw wit ik de buitenmuren, ik ben dol op dat stralende effect.’ Ook binnen is alles overweldigend helderwit, aangevuld met kleuren van de robuuste basismaterialen die werden gebruikt: grijs beton ciré voor de vloeren en zwart staal voor de enorme kozijnen. De stalen steunbalk die op de plaats kwam van een gesloopte muur is wit geverfd, maar draagt – vol in het zicht – wel bij aan het stoere karakter van het huis. Net als het stukje bakstenen muur achter de houtkachel, een herinnering aan het oude huis. De natuurlijke lichte houtkleuren van meubels en accessoires geven het interieur zijn warmte en ietwat Scandinavische look en feel, samen met talloze vachten, vloerkleden en mooie stoffen als oud linnen en kant. Hier en daar matcht nieuw met oud: moderne pastelkleurtjes met de retro-sfeer van de inrichting met kringloopvondsten, familiestukken en zelfgemaakte items.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen 09-2015 | Fotografie Julien Fernandez | Tekst Amandie Berthon amandinejules.com