WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van alle tijden: mix van oude en nieuwe meubels

Waarom oude meubels inruilen voor nieuwe als ze heel goed samen onder een dak kunnen wonen? Kijk maar eens hoe verrassend een liefdevolle mix van klassiek, design en industrieel erfgoed kan zijn.

Tafelgenoten

Wat doen deze meubelstukken uit verschillende tijden het goed met elkaar. Panton Chair uit de vroege sixties schuift gebroederlijk aan bij een tafel uit de eenentwintigste eeuw. De verbindende factor tussen de oude en nieuwe meubels: de zachte rondingen en verwassen pastelkleuren.

Bedtijd

Wat een weelderige mix van stijlen! De basis van aaibare stoffen omarmt je, het bed is uitnodigend met al die lakens en plaids. Tegelijkertijd doet de hardere lijn ook zijn best: spiegelglas, ijzeren beddenspijlen en glimmend messing zorgen voor stevigheid, terwijl die gekke uitvergrote bureaulamp nog wat humor toevoegt.

(On)volmaakte liefde

De combinatie van verweerd en zacht, van nieuw en doorleefd trekt telkens weer de aandacht. Eigenlijk is het simpel: zonder duisternis is er geen licht, zonder imperfectie geen schoonheid. En zo is het.

Vergrootglas

Gevonden en gekregen kleinoden verdienen aandacht, daar bloeien ze van op. Zet daarom gerust je dierbaarste cadeau onder een stolp, zodat het alle liefde krijgt die het verdient. Een kaars op kromme pootjes haalt het wat klassieke tafereel weer naar het hier en nu en is goed voor een glimlach, elke keer dat je even naar je schat kijkt.

Je oude meubels mixen met nieuwe schatten

nog meer: wooninspiratie