kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tuinfeest: heerlijk buiten feestvieren

Een heerlijk tuinfeest aan een lange tafel, onder een afdak van bladeren en tentdoek, met zelfgemaakte versieringen en hapjes uit de categorie ‘simpel maar super’. Klinkt goed? Met deze ideeën zet je het ideale tuinfeest in elkaar.

vtwonen 09-2016 | styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek | feest in de tuin geven

Puur & simpel

Het ultieme zomeravondgevoel: met z’n allen aan een lange tafel eten en kletsen totdat de zon ondergaat. Aan een smalle tafel kunnen gasten lekker dicht tegenover elkaar zitten. Daarnaast bepaalt een mooie tafelsetting meteen de sfeer. Dek de buitentafel puur natuur: wit, naturel en groen. Leg miniflespompoenen en cucamelonvruchten nog aan hun ranken rond de borden. Theedoeken kunnen dienen als servetten én als decoratie. 

vtwonen | feest in de tuin geven
Papieren projectierol, rechthoekige rieten manden (Van Dijk & Ko), vintage trap (Burbri), stellage, schommelstoel (Spoor 38). Groene kruk, metalen bloempotten (De Weldaad). Rieten tas (Household Hardware), rotan poef (HK Living).

Een zelfgemaakte eyecatcher kan helpen om je gasten de weg te wijzen

Hier begint het tuinfeest

Op een oude papieren filmprojectierol is met olijftakken en plakband Welkom geschreven. Lief en praktisch, want zeker op een grote feestlocatie ergens buitenaf kan zo’n eyecatcher helpen om je gasten de weg te wijzen.

DIY feestversiering

Naast die eyecatcher kun je voor het feest nog veel meer zelf maken. Wat dacht je van een zelfgemaakte feestslinger? Het ziet er pro uit, en is in een handomdraai gemaakt met een bol touw en repen naturel stof, zoals kaasdoek of linnen. Lampionnen (met of zonder lampje erin) zijn de ideale boomversierders. Behalve dat ze elk tuinfeest opvrolijken, zijn deze rijstpapieren exemplaren ook nog eens budgetvriendelijk. Een boodschap voor alle feestgangers past met wat schoolbordverf en krijt perfect op een flesje gevuld met een ijskoud drankje. Of geef iedereen aan het eind van het feest een papieren zakje met lekkers in een mooi basic zakje.

Wow-effect

Op een tuinfeest zijn mooie bloemen natuurlijk onmisbaar. Een XL boeket van (gedroogde) bloemen zorgt al snel voor een wow-effect. Of maak het speels met vaasjes in verschillende hoogtes op tafel. De kringloop is een schatkamer vol mooie exemplaren. Zoek een paar glazen en terra varianten, zet ze bij elkaar met wat bloemen erin en klaar ben je!  

Glazen verzamelen

Ook glazen voor op tafel kosten bij de kringloop een prikkie, dus mocht er een sneuvelen, dan is dat geen ramp. Omdat de glazen allemaal verschillend zijn, is het ’t mooist om het servies in dezelfde kleur te houden, zodat er eenheid en rust ontstaat. 

Koude drankjes

In die glazen van de kringloop kun je heerlijke koude drankjes serveren. Een cocktail (met of zonder alcohol) wordt extra feestelijk met gekleurd fruit en kruiden erin. Vergeet ook vooral het ijs niet. Stop wat stukjes fruit of bloemetjes in ijsblokvormpjes in de vriezer voor een extra feestelijke touch. 

Op zoek naar meer tuininspiratie? Bekijk het hier!

nog meer: wooninspiratie