WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ongestoord ravotten op de speelzolder

Stoeien, schommelen, verstoppen en ravotten op de speelzolder, hoe fijn voor kinderen als dat thuis gewoon ongestoord op zolder kan? En zo’n eigen speelparadijs maken, kan ook prima als je kleiner woont.

Letterlampen (hema.nl). Vloerkleed, opbergdozen op wielen (bloomingville.com). Tafel op wielen (hkliving.nl). Overig privébezit.

Rustige basis

Speelgoed is vaak al kleurrijk genoeg, dan is het fijn om de basis een beetje rustig te houden met lichte verf. Wit op alle muren heeft als bijkomend voordeel dat de ruimte optisch groter lijkt (wil je daarbij ook diepte creëren, gebruik dan glanzende verf). Op een heel ruime zolder werkt wit in combinatie met een contrastkleur beter. Zo oogt het licht en voelt het toch nog geborgen.

Schattenverzameling

Meer dan een paar smalle latten heb je niet nodig om tegen de muur een vakkenkast te maken voor klein moois (denk: auto’s, lichtletters en dino’s) of ‘gevonden voorwerpen’ uit de natuur. Geeft meteen sfeer en neemt weinig ruimte in op de speelzolder.

Op muren en plafond muurverf Zonlicht en krijtverf Voldoening, op kast krijtverf in zeegroen Tekening, lichtblauw Libel en donkerder blauw Voldoening (histor.nl).

Kruip door, schuif door

Schuine wanden lijken misschien onhandig, maar zijn in combinatie met een schuifdeur ideaal om opbergruimte (én goede verstopplekken) te maken. Om te voorkomen dat wat achterin ligt, nooit gebruikt wordt, kun je er planken op uitschuifbare leggers in plaatsen. Die trek je makkelijk uit, waardoor het speelgoed (in bakken) makkelijk terug te vinden is.

Vloer Cushion Vinyl in kleur Safira van BerryAlloc (berryalloc.com). Vloerkleed (bloomingville.com). Vacht (bodilson.com). Zitzak van Xoft Living, poef Minymo van Xoft Living (vtwonen.nl). Geel kussen van Riverdale, trapeze van KBT (bol.com). Krijtverf Voldoening (histor.nl). Overig privébezit.

Wat zijn ze stil!

Vader Stamper uit Pluk van de Petteflet had het best slim bekeken met dat vloer-vol-matrassen-huis. Lekker zacht om koppeltje te duikelen, maar ook om het geluid dat bij al het geravot komt kijken wat te dempen. De esthetische variant daarop: vloerkleden, schapenvachtjes, zitzakken, mooie kussens en vintage gymmatten op een geluiddempende vloer.

nog meer: wooninspiratie