WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Spinnenwebben verwijderen met zout? Zo werkt het

Spinnen lijken soms hun favoriete hotspots te hebben gevonden; altijd in hetzelfde hoekje van de vensterbank, of telkens weer die spinnenwebben aan het plafond. De oplossing lijkt te mooi om waar te zijn. We hebben het over een schaaltje zout.

Spinnenwebben verwijderen

Voordat je met het schaaltje zout aan de slag gaat, kun je ’t beste met een schone lei beginnen en dus het spinnenweb verwijderen. Klinkt misschien alsof de truc dan niet zoveel waard is en je het werk alsnog zelf mag doen. Niets is minder waar: het zout komt straks. Het snelste is namelijk om het spinnenweb op te zuigen, tenzij de spin er nog in zit, die wil je niet in je stofzuiger. Een manier om spinnenwebben weg te krijgen zonder je muur te beschadigen: ducttape. Maak bijvoorbeeld een stukje ducttape vast aan een verfroller, met de plakkende kant naar buiten. Je raadt het al: even over het zwart gespikkelde stukje muur heen, en meteen het web meenemen. Voilà: geen spinnenweb meer te bekennen.

Lees ook:
Je afzuigkap schoonmaken: met dit simpele trucje weet je of het nodig is

Spinnenweb voorkomen met zout

Lijken die spinnen bij jou thuis steeds op hetzelfde plekje hun huis te maken? Dan kun je bij die plek een schaaltje zout neerzetten. Zout onttrekt namelijk vocht uit die spinnenwebben, en dat is voor de spin een beetje het cement van ónze woning. De spin zal zich dus ergens anders moeten settelen; met genoeg bakjes zout even niet in jouw huis. Ook azijn lijkt spinnen buiten de deur te houden. Niet zozeer door het vocht, maar door de geur; daar zijn spinnen geen fan van. De meeste mensen trouwens ook niet, dus je zou de azijn ook nog kunnen vervangen door pepermuntolie. Een gevalletje ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, want een frisse geur in huis kunnen we altijd gebruiken.

nog meer: wooninspiratie