WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom droogtrommeldoekjes ideaal zijn voor het schoonmaken van de wc

Als het op poetsen aankomt, is het motto: werk slimmer, niet harder. Dit keer helpen we je bij het schoonmaken van de wc, want ook dat kan een stuk makkelijker én grondiger. Dit is waarom droogtrommeldoekjes ideaal zijn voor het schoonmaken van de wc.

toilet blauwe tegels
tegels vtwonen collectie, Craft Midnight Blue glossy, 12,5×12,5 cm, per m² € 79

Multifunctioneel

Als poetsen niet je favoriete hobby is, dan verafschuw je het schoonmaken van het kleinste kamertje misschien al helemaal. Toch heeft de wc regelmatig een grondige schoonmaakbeurt nodig. Een droogtrommeldoekje, dat je normaal gesproken in de droger bij je schone was doet, kan dat klusje een stuk makkelijker voor je maken. Je maakt de wc er ook nog eens nog stralender mee.

Wc schoonmaken met droogtrommeldoekjes

De wc schoonmaken doe je door toiletreiniger in de pot te spuiten en in te laten werken. Poets ondertussen met een doek en wat allesreiniger de doortrekknop, de klep, de randen, de bril en de pot. Borstel vervolgens de pot schoon met de wc-borstel en het toilet is weer schoon. Appeltje-eitje! 

LEES OOK
Het toilet écht goed schoonmaken doe je zo

Droogtrommeldoekjes

Toch kan het nóg sneller en grondiger. Die stofdeeltjes of haren achter het toiletdeksel of aan de voet van de wc kun je met een droogtrommeldoekje veel makkelijker wegkrijgen. Deze doekjes zijn gemaakt van polyester, waardoor ze veel beter stof, vuil en viezigheid oppakken dan microvezeldoekjes. Ze laten ook nog eens een lekker geurtje achter. Nog meer tips hoe je de wc lekker kunt laten ruiken? Met deze trucjes stinkt de wc nooit meer.

Wc lekker laten ruiken

Deze polyester doekjes stop je normaal gesproken bij de schone was in de droger, zodat alles nog lekkerder gaat ruiken. Wil je dat de wc ook altijd lekker ruikt? Gebruik zo’n droogtrommeldoekje dan niet alleen om mee te boenen, maar prop er ook eentje in de wc-rol. Iedere keer als je de rol beweegt komt er een lekkere geur vrij. 

Bron: Libelle. Voor jouw dagelijkse updates over royalty, entertainment, reizen, koken, bijzondere interviews, aangrijpende verhalen, columns en nog veel meer.

nog meer: wooninspiratie