WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De magie van een slaapkamer in rustgevende kleuren

Een rustgevende slaapkamer heeft veel voordelen: de ruimte lijkt opgeruimder, bijvoorbeeld. Daarnaast slaap je lekkerder wanneer de kamer rust uitstraalt. Maar misschien wel het allerbelangrijkste: het ziet er helemaal hotel-chic uit. Zo krijg je het voor elkaar.

Ga voor ton sur ton

Een ton sur ton interieur bestaat uit één kleur, die in verschillende tinten wordt toegepast in de ruimte. Denk: beige muren, crèmekleurig dekbedovertrek en witte wanddecoratie. Deze ton sur ton tinten maken een kamer direct rustiger. En het is makkelijker dan je denkt: je kiest een kleur uit voor de muren en vervolgens kies je meubels en accessoires in dezelfde kleur, maar dan net een tint lichter of donkerder. Et voilà .

LEES MEER
Zo pas je de ton sur ton-trend toe in je interieur

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen hebben over het algemeen een rustige kleur: kijk maar naar veel houtsoorten en materialen zoals rotan en riet. Als je deze natuurtinten toevoegt aan je slaapkamer, dan zullen ze ook een rustgevend effect hebben.

Lekker rustig

In een rustgevende slaapkamer geldt naast het rustige kleurgebruik ook de bekende less is more-regel. Want hoe meer kleuren je toevoegt, hoe drukker de slaapkamer wordt. Wil je toch iets meer kleur, dan kun je behalve ton sur ton ook kiezen voor een kleurencombinatie van maximaal drie kleuren. We geven je graag een lesje kleurenleer, zodat je precies weet welke kleuren je goed in een slaapkamer kunt toepassen.

Slaap lekker!

nog meer: wooninspiratie