WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De 6 kleurrijkste make-overs van Weer verliefd op je huis

Kleur, kleur en nog meer kleur! Van een flinke dosis kleur in huis word je toch vrolijk? Wij selecteerden de 6 opvallendste kleur make-overs uit de afgelopen seizoenen van Weer verliefd op je huis. Durf jij het aan?

Het effect van kleur in huis

Kleuren hebben veel invloed op een ruimte. Zo lijkt een grote ruimte kleiner door het gebruik van donkere kleuren. Met koele kleuren geef je een ruimte juist een weids effect. En wil je een ruimte graag een warme uitstraling geven? Kies dan voor tinten als rood en oranje. Houd bij het kiezen van de juiste verfkleur ook altijd rekening met de lichtinval in huis, deze heeft veel effect op de kleur. Tip: probeer de kleur verf eerst uit op een plankje en zet deze eens tegen de wand die je wilt schilderen. Zo krijg je een goed beeld van het resultaat. Kortom: met kleur kun je spelen. Durf te experimenteren en leef je uit in huis!

blauw bloemenbehang kleur

Zet de bloemetjes binnen

Herinner jij je deze gewaagde make-over uit seizoen 4 nog? Stylist Marianne toverde in deze aflevering het sfeervolle jaren 30 huis van Charlotte en Emiel om tot een waar kleurenparadijs en koos voor een opvallend bloemenbehang als eyecatcher in de ruimte. Deze vrolijke kleurenmix voerde ze ook door in de meubels en accessoires en de overige wanden kregen een blauw jasje. Extra leuk: de oude tafel schilderde Marianne voor de helft in een zachtgele kleur, waardoor deze helemaal past bij de rest van het interieur.

oranje muur

Oranje boven!

Ook deze make-over uit seizoen vier was er ééntje om niet snel te vergeten. Stylist Marianne koos hier voor een echte knalkleur: oranje! Een kleur waar je misschien niet snel aan zou denken als het om de inrichting gaat. Toch straalt deze kleur wel veel warmte en vrolijkheid uit in je interieur. Doordat Marianne de basis verder rustig heeft gehouden met neutrale kleuren als grijs en zwart, is er een goede balans in de inrichting. Voeg er nog een vleugje koper aan toe en het plaatje is compleet!

Groene muren groen plafond

Go green!

Ook in het afgelopen seizoen van Weer verliefd op je huis werd weer flink geëxperimenteerd met kleur! Zoals in aflevering 4, waarin stylist Fietje het karakteristieke, groen gekleurde polderhuis van Leon en Mieke nog groener maakte, waardoor de kleur groen een echt statement werd in huis! Van een groen behang en groene accessoires tot zelfs een groenkleurig plafond.

644---Den-Haag

Het zonnetje in huis

Geel: de kleur van optimisme, energie en vrolijkheid. Wat een gewaagde keuze van stylist Wendy, maar wat is het huis in aflevering 6 een zomers plaatje geworden! Zie je hoe mooi de de bank en de muur in elkaar overlopen? Door voor een bank in dezelfde kleur als de muur te kiezen, straalt het interieur rust en eenheid uit. De warmte straalt letterlijk van het beeld af.

zwarte keuken

Mag het nog een tintje zwarter?

Het is wel duidelijk dat stylist Marianne niet bang is om voor kleur te kiezen! Ook voor deze make-over uit seizoen 4 was zij verantwoordelijk. Kun je hem nog herinneren? Ze koos ervoor om de muren in de keuken in een zwart betonnen jasje te steken. Best heftig zou je denken, maar in combinatie met de witte vloer oogt de basis rustig. Combineer het met kleuren als grijs, wit en groen en je interieur krijgt een heel stoere uitstraling!

geel roze eethoek

Zacht en zoet

Last but not least: de kleurrijke make-over van stylist Wendy in seizoen 4. Ze koos ervoor om de muur bij de eethoek in te schilderen in de kleuren roze en geel. Hier heb je een tikkeltje lef voor nodig, maar dan heb je ook wat! Het resultaat is een heel zoet en fris plaatje. Ze liet deze kleuren ook terugkomen in de meubels en accessoires. Zou jij voor dit kleurenpalet durven kiezen?

Een tikkeltje minder?

Houd je wel van kleur, maar durf je niet heel extreem te gaan? Dan kun je in plaats van een hele muur te schilderen in een kleur, ook kiezen voor alleen een kleurvlak. Net een tikkeltje rustiger, maar nog steeds een echte eyecatcher in de kamer. In deze aflevering ontwierp Wendy zelf een grafisch patroon in het kleurvlak, zo ontstaat er een speelse look. En durf je niet te kiezen voor kleurrijke meubels? Dan kun je de kleur ook alleen doorvoeren in de accessoires, zo creëer je toch een geheel.

nog meer: wooninspiratie