WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zwanger en verven, hoe zit dat?

Je bent zwanger maar wil de kinderkamer verven, waar moet je dan rekening mee houden? Hieronder geven we je een aantal tips om op een verantwoorde manier te verven in de babykamer. Ook voor de veiligheid van je baby als het straks geboren is.

vtwonen binnenkijken special 2019 | kinderkamer groen

Veilige verf voor de babykamer

Het klinkt een beetje flauw, maar begin eigenlijk niet met verven als je zwanger bent. Als het even kan, laat het dan door een ander doen. Kriebelt het toch en wil je aan de slag? Let dan op de verf je gebruikt en wat je gaat verven. Aan de slag met latex voor op de muren is geen probleem. Maar pas op met het verven van meubels.

In principe zijn alle verven op waterbasis niet heel erg schadelijk voor jouw en je baby’s gezondheid. Maar hoe natuurlijker de verf is die je gebruikt, hoe beter het is. Gebruik absoluut geen verf met oplosmiddelen, zoals terpentine, voor het schilderen van de meubels.

Babykamer verven = ventileren

Zorg dat je de ruimte tijdens en na het verven goed ventileert. Verf de babykamer minstens een week voordat je uitgerekend bent en blijf de tijd daarna ventileren om te zorgen dat alle eventueel schadelijk stoffen verdwenen zijn. Meer tips voor het verven van de babykamer vind je in ons artikel over Babykamer verf.

Verf op kwaliteitsmeubels

Fabrikanten van babymeubels houden zich al jaren bezig met het verbeteren van de kwaliteit van hun meubels en dus ook het verfgebruik. De meubels van duurzame merken zoals Sebra zijn behandeld met kindvriendelijke en veilige verf. Ook voor de kinderen die niets liever doen dan hun tanden in de spijlen zetten.

Veilige babymeubels van kwalitatieve merken vind je in de vtwonen shop.

nog meer: wooninspiratie