WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoogslaper: vanaf welke leeftijd?

Slapen in een hoogslaper is voor veel kids een groot avontuur. En avontuurlijk is het zeker, want je kind slaapt op wel 1.50m vanaf de grond. Niet zonder risico’s dus. Vanaf welke leeftijd mag je kind eigenlijk in een hoogslaper slapen? En aan welke veiligheidseisen moet een hoogslaper voldoen? Je leest het hieronder.

Hoogslaper vanaf welke leeftijd

Hoogslaper vanaf welke leeftijd

Het verschilt eigenlijk heel erg per kind vanaf welke leeftijd een hoogslaper een geschikt meubel is. Slaapt je kind heel rustig, dan zou je vanaf een jaar of vier kunnen beginnen met een hoogslaper. Maar slaapt je kind heel onrustig en draait hij of zij zich vaak om in de slaap, dan is het verstandig om iets langer te wachten. Zes jaar is dan een mooie leeftijd om te beginnen met een hoogslaper.

Slapen in een halfhoogslaper

Vind je een hoogslaper toch nog iets te gevaarlijk, dan zou je voor een halfhoogslaper kunnen gaan. Dit meubel is net iets lager dan een hoogslaper.

Veiligheidseisen hoogslaper

Er zijn een aantal veiligheidseisen waar een (half)hoogslaper aan moet voldoen. Let hier goed op bij het aanschaffen van een bed voor je zoon of dochter. De eerste is dat het bed aan alle vier de zijdes een uitvalbeveiliging moet hebben. Overal moet er een opstaande rand van voldoende hoogte zijn, behalve op de plek waar het trapje zit. Ten tweede moet de trap vast aan het bed zitten en niet los eraan hangen. Zo klimt je kind veilig het bed in.

Bron: LIFETIME

nog meer: wooninspiratie