WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hoogslaper en plafondhoogte

Een hoogslaper zorgt voor veel ruimte onder het bed. Een plek waar je kind kan spelen, studeren, relaxen of al zijn of haar spullen op kan bergen. Maar de kamer moet wel hoog genoeg zijn, wil je er een hoogslaper in kwijt kunnen. Lees hier onder meer over hoogslapers en de benodigde hoogslaper en plafondhoogte. 

Afmetingen hoogslapers

Er zijn verschillende richtlijnen voor afmetingen van een hoogslaper. Er is geen algemene tussenruimte tussen bed en plafond, maar voor de bewegingsruimte van je kind is het fijn om minimaal 75 cm tussen de bovenzijde van het matras en het plafond over te houden.

Bij een gemiddelde kamerhoogte van 240 cm houdt het in dat de bovenzijde van de matras ongeveer 165 cm hoog mag zijn. Let op: dit is gemeten tot de bovenkant van de matras en niet tot bovenaan de uitvalbeveiliging.

Stapelbed hoogte

Voor een stapelbed gelden de zelfde regels met betrekking tot ruimte tussen plafond en bovenzijde matras als bij een hoogslaper. Maar daarnaast is er een richtlijn voor de ruimte tussen de beide matrassen. De hoogte tussen bovenzijde van het onderste matras en onderzijde lattenbodem van het bovenste matras moet minimaal 75 cm zijn.

Bij zowel de hoogslaper als het stapelbed is het afhankelijk van de dikte van de matras hoeveel ruimte je uiteindelijk overhoudt. Houd hier dus rekening mee bij je matraskeuze!

Lagere hoogslaper en plafondhoogte

Heeft de kamer een laag plafond, maar wil je toch graag de hoogte in? Kies dan voor een halfhoogslaper. Het voordeel van dit kinderbed is dat er alsnog in de lucht geslapen kan worden en je onder het bed opbergruimte of speelruimte behoudt.

hoogslaper shoppen?


Bron beeld: Flexa

nog meer: wooninspiratie