WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een bedhemel zelf maken kan iedereen

Zwierige gordijnen boven een kinderbed of wieg kleden het slaapplekje knus aan. En het staat ook nog eens erg mooi en romantisch. Een bedhemel van kant, voile of een stof met print. Het kan allemaal! Met onderstaande tips kan je eenvoudig een bedhemel zelf maken.

Bedhemel zelf maken

Bedhemel ledikant maken

Een klein wiegje of een eenvoudig ledikant vraagt om een mooi hemeltje. Om de wieg helemaal af te maken kun je er voor kiezen om de wieg te bekleden. Er staan verschillende patronen online, waarbij uitgelegd wordt hoe je dit het best aan kunt pakken. Een bekleding met roezels, een matrasovertrek en uiteraard een bedhemel. Zoek een hip stofje uit en geef het ledikant een nieuw leven.

Maak zelf een bedhemel

Het maken van een bedhemel is niet heel erg ingewikkeld. In principe is het niets meer dan een stevige cirkel met stof eromheen gewikkeld. Maak van een buigzame buis of hout een cirkel. Zoek op internet, op de markt of bij een woonwinkel naar een niet te zware stof. Bekijk zelf hoeveel stof je nodig hebt om de bedhemel mooi om het bed te laten vallen, en bevestig één uiteinde aan de cirkel. Denk ook eens aan een kanten gordijn. Perfect voor in een romantische kinderkamer!

Op de site van Ariadne at Home vind je een hele bijzondere zelfmaker van een bedhemel. Namelijk een met een houten koof. De moeite waard om even te bekijken. Wellicht kan je deze prachtige bedhemel zelf maken.

Hemelbed maken

Liever een compleet hemelbed in plaats van een bedhemel? Bij de Praxis vertellen ze je hoe je een bed maakt met een romantische hemel er boven. Bekijk de hele werktekening van het hemelbed en ga aan de slag. De afmetingen van deze werktekening pas je uiteraard aan, aan de formaten van een kinderbed.

Shop ze nu!

Ga je voor een hemelbed of liever voor een bedhemel? Wij hebben hieronder een paar leuke items voor jou geselecteerd!


Bron: Ariadne at Home, Eric van Lokven

nog meer: wooninspiratie