WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6 ideeën: keuken opknappen zonder verbouwen

Is een nieuwe keuken geen optie, maar ben je wel toe aan een nieuwe look? Met deze tips geef je jouw keuken in no-time een tweede leven. En bij het keuken opknappen hoef je geen sloophamer te gebruiken.

vtwonen binnenkijken special 2019 | keuken hout en zwart

1. Keukenkastjes opknappen

De keukenkasten bepalen voor een groot deel de sfeer van de keuken. Een nieuwe look bereik je door de fronten in een nieuwe kleur te (laten) verven. Zelfs bij kunststof deurtjes is dit mogelijk met speciale kunststof primer. Spuiten kan natuurlijk ook, maar dit is wat tijdrovender en meer een klus voor professionals. Nieuwe knoppen of grepen (bijvoorbeeld van riemleer) maken de make-over compleet.

2. Nieuwe apparatuur

Ben jij nog tevreden met je keukenkastjes maar zijn de apparaten wel aan vervanging toe? Met een nieuwe oven, koelkast, vaatwasser of kookplaat voelt jouw keuken als nieuw. Keukenapparatuur van Siemens is snel en slim te vervangen en zorgt er met de nieuwste technieken en innovaties voor dat jouw keuken klaar is voor de toekomst. Heb jij twee rechterhanden? Dan kun je de inbouwapparatuur prima zelf vervangen. Als je geen ervaring hebt met vergelijkbare klussen, is het goed om een monteur te laten komen. Bij het verkeerd aansluiten van een apparaat, vervalt namelijk de garantie.

3. Aan de slag met de achterwand

Het hoeft niet: tegels als achterwand. Beschilder de wand met schoolbordverf, dat is tegenwoordig te mengen in een kleur naar keuze. Natuurlijk ook leuk als vlak op een nog lege keukenmuur: handig voor recepten en een boodschappenlijstje. Overigens is bescherming achter het kook- en spoelgedeelte geen overbodige luxe. Een schrobvaste verf, glazen plaat of een extra laag matte lak beschermt de wand tegen vlekken.

4. Behang

Je leest het goed: behangen kan ook prima in de keuken. Voor dat lege wandje naast de koelkast bijvoorbeeld. Er bestaat zelfs water- en hittebestendig behang voor tegen de achterwand van de keuken, in een leuk dessin of stoere betonlook bijvoorbeeld. Zo kun je je keuken op een snelle manier opknappen.

5. Nieuw aanrechtblad

Kleine moeite, groots resultaat. Het vervangen van een werkblad is best goed te doen en maakt een enorm verschil. De keuze is groot: van stoer beton en strak rvs tot warm hout, kunststof of authentiek natuursteen. Let erop dat je een blad kiest dat goed bestand is tegen temperatuurverschillen en goed tegen een stootje kan.

6. Maak het af met accessoires

Heb je een keuken met bovenkasten? Je kunt ervoor kiezen om deze te vervangen voor zwevende planken. Zo oogt de keuken ruimtelijker en kun je pronken met je mooie servies. Grote broodplanken kunnen op het werkblad tegen de muur, of (als ze een oogje hebben) met een leren lus aan een haak. En losse kruiden, flesjes en ander keukenspul staan leuk en binnen handbereik in draadmanden naast het fornuis.

Bron: in samenwerking met Siemens Huishoudapparaten

nog meer: wooninspiratie