WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Voor jong en oud: de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie is in aantocht. Tijd om leuke activiteiten te verzinnen en een planning te maken. Of het nou is om jezelf te vermaken of de kids, dit zijn de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie.

uitjes-voorjaarsvakantie-lammetjesdagen

Wanneer is het voorjaarsvakantie?

De voorjaarsvakantie valt eind februari en verschilt meestal per regio. Regio Noord kan als eerst genieten van een weekje vrij, de vakantie is namelijk van 19 tot 27 februari 2022. Regio Midden en Zuid volgen, zij hebben vakantie van 26 februari tot 6 maart 2022.

De voorjaarsvakantie wordt ook wel krokusvakantie en carnavalsvakantie genoemd. Die laatste is natuurlijk vanwege de viering van carnaval van 26 februari tot 1 maart. 

IJspret

Ice, ice, baby! Ook al zijn de temperaturen er nog niet helemaal naar, een heerlijk ijsje van de ijsboer is niet te weerstaan. Door het hele land openen de meeste ijswinkels in de voorjaarsvakantie weer hun deuren. Een van de perfecte uitjes voor de voorjaarsvakantie dus. Vroegtijdig onderzoek naar je nieuwe favo ijssmaak kan geen kwaad, toch? 

Lammetjesdagen

Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Lammetjesdagen. Op verschillende (kinder)boerderijen door heel Nederland worden in deze periode lammetjes geboren. In teken daarvan worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld naar het Lammetjesfeest op de Sprengenberg. 

Steden ontdekken

vtwonen citytrip Middelburg

Nederland is dan wel niet zo groot, er zijn vast leuke steden waar je nog niet geweest bent. Van Middelburg tot Den Haag: vtwonen heeft van heel wat steden de hotspots voor jou verzameld. Van shoppen tot dineren en musea: elke stad heeft wat te bieden.

Check hier de favoriete citytrips en hotspot van vtwonen

Als de kids mee gaan op citytrip, combineer het dan met een interactieve activiteit om het ook voor hen interessant te maken. Bezoek een pretpark of dierentuin. Of breng een bezoek aan Alkmaar, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam of Breda en ga op een Verhaalvontuur: een missie door de stad inclusief uitdagende schatkaart!

Liever de grens over? Niet ver van de Belgische grens kun je de hoofdstad van Oost-Vlaanderen bezoeken: Gent. De Middeleeuwse trapgevelhuisjes gaan sowieso je hart veroveren. 

Schattenjacht

Vintage is hot en zien we in steeds meer woonstijlen terug. Zelf een mooi vintage item scoren voor een leuke prijs? De kringloop is the place to be. Een schat vinden kan even tijd kosten, want het is maar net wat je tegenkomt. Trek er het liefst een dag voor uit en maak er een leuk uitstapje van. Perfect voor in de voorjaarsvakantie, want kringlopen kan ook als het weer niet mee zit.

De kans op een parel vergroten? Breng een bezoekje aan de grootste kringloop van Nederland, Rataplan in Den Haag. Of ga op kringlooptour. Zo vind je in de Zijperstraat in Alkmaar wel een stuk of zes kringloopwinkels bij elkaar. Inclusief plantenasiel. Hier ben je een hele dag zoet mee! 

Kinderen mee op avontuur? Geef hen ook een budget om uit te geven. Hoog of laag: dan kunnen zij zelf ook op schattenjacht en leren ze meteen met geld omgaan. Zij blij, jij blij.

LEES OOK
De leukste kringloopwinkels van Nederland

Uitwaaien

Uitwaaien is een typisch Nederlands woord en waar kan dat beter dan op het strand? Het liefst als het zonnetje schijnt, maar een fikse wind in de haren hoort er natuurlijk wel bij. Breng aan het eind van de strandwandeling een bezoek aan een van de leuke strandtenten die Nederland rijk is. Vtwonen zetten de negen mooiste terrassen aan de Nederlandse kust alvast voor je op een rijtje. 

LEES OOK
Het huis een strandgevoel geven? Zo doe je dat

De mooiste terrassen aan de Nederlandse kust - vtwonen

Open huis

Ben je gek op musea en op huizen en interieurs? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan een of meerdere museumhuizen. Van Jugendstil villa’s tot traditionele boerderijen en chique grachtenpanden: je kunt kennis maken met tig van verschillende woonstijlen en sferen. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van hoe er vanaf 1500 tot nu werd geleefd in Nederland. Inspiratie opdoen én er nog wijzer van worden ook. Leuk voor jong en oud.

Unieke tocht

Een mooie wandeling maken is altijd een goed idee voor uitjes in de voorjaarsvakantie. Nog leuker maak je het door voor een unieke wandeltocht te kiezen. Het blotevoetenpad bij Buitenpost is er zo eentje. Nadat je de route hebt getrotseerd op blote voeten (of gewoon je wandelschoenen) kun je jezelf trakteren op een hapje en drankje in de bar. Versheid gegarandeerd want ze serveren hun eigen oogst op je bord en in je glas.

uitjes-voorjaarsvakantie-wandeling-boomkroonpad-staatsbosbeheer

Als je een bos eens vanuit een ander perspectief wilt bekijken, maak dan eens een wandeling over het Boomkroonpad. Deze speciale wandeling leidt je langs de toppen van bomen. De hoogte in dus! Ook voor kinderen een super activiteit door het bijbehorende buitencentrum en speelbos. 

LEES OOK
Dit zijn de mooiste bossen voor een wandeling

Creatieve middag

Trek de kids (en jezelf) achter het beeldscherm vandaan en maak tijd voor een creatieve uitdaging. Maak bijvoorbeeld deze leuke dierenbakjes of zet iets moois in elkaar voor de kinderslaapkamer. Ideaal voor een regenachtige middag of als je het graag dicht bij huis houdt. 

LEES OOK
 5x DIY ideeën om met de kids te doen

nog meer: wooninspiratie