WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf een dekbedovertrek maken

Slapen onder een zelfgemaakt dekbedovertrek! Je kunt het overtrek helemaal aanpassen aan je eigen stijl en kleuren. En je weet zeker dat je een uniek exemplaar op het bed hebt liggen. Perfect voor op de kinderkamer, maar je kunt ook voor jezelf heel goed een dekbedovertrek maken. Met verf, naald en draad of online.

Zelf dekbedovertrek maken

Maak zelf een dekbedovertrek

Van A tot Z een uniek dekbedovertrek maken doe je met een grote lap stof, garen en gekleurde lapjes voor de applicaties. Met de hulp van een naaimachine maak je simpel een eigen overtrek. Het overtrek, zoals op de foto, heeft een tekst en een grote blauwe inktvlek als decoratie. Leuk voor de kinderkamer! Maar je kunt natuurlijk ook deze zelfmaker als uitgangspunt gebruiken en zelf een tekst en applicatie bedenken.

 

Net zo leuk is het versieren van een simpel, effen dekbedovertrek. Met borduurgaren borduur je aan de hand van een patroon een figuur of patroon op het overtrek. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Stof verven

Er zijn allerlei verschillende technieken om stof te verven. In het artikel stof verven beschrijven we er een aantal. Deze zijn heel goed toe te passen op een effen, lichtgekleurd dekbedovertrek. Ga aan de slag met sjablonen, knopen, patronen, spatten of draaien. Kies één of meerdere kleuren textielverf en maak er een mooi kunstwerk van. Vergeet ook de bijpassende kussenslopen niet!

Shop kant-en-klare dekbedovertrekken

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare dekbedovertrekken.

nog meer: wooninspiratie