Hoofdbord voor je bed: je maakt 'm simpel en snel

Een hoofdbord maken voor je bed staat erg luxe en is zo gedaan! Met dit stappenplan is een hoofdbord bed zo gemaakt. Zo kun je een mooi stijlstatement maken en je persoonlijke stempel te drukken op je slaapkamer.

Dit heb je nodig

Je kunt hem maken met verschillende materialen, zoals pluche of, zoals wij doen, met linnen.

Om een hoofdbord voor je bed te maken, zoals op de foto, heb je het volgende nodig. Kies linnen in een kleur die bij je kamer past en zorg dat je het op de juiste grootte koopt. Meet dus eerst op hoe groot je je hoofdbord wilt maken, en zorg dat de lap iets groter is.

  • Gaatjesbord
  • Grote lap linnen stof
  • Fiberfill
  • Naald en draad

Hoofdbord bed maken

Een hoofdbord bed maken is zo gedaan. Bekleed gaatjesboard van de bouwmarkt met een mooie linnen stof. Voor een stoer effect kun je de hoes ook binnenstebuiten gebruiken. De randjes van de stof steken dan eigenwijs naar buiten. Plaats een laag fiberfill tussen het board en de stof zodat het geheel zacht wordt. Knip vierkantjes van dezelfde linnen stof en capitonneer met de lapjes stof en draad.

Slaapkamer inspiratie

Deze slaapkamer is ton sur ton in zacht oudroze en nudes wat een warm en rustig gevoel geeft. Op vtwonen.nl kun je honderden slaapkamers bekijken, gesorteerd op stijl en kleurstellingen. Van lief romantisch tot stoer industrieel. Jouw stijl kun je eenvoudig toepassen op jouw zelfgemaakte hoofdbord bed: kies voor Engels kant of stoer natuurlijk leer.

Hoofdbord maken met verf?

Kies bijvoorbeeld voor een zelfmaker waarbij het bedhoofdeinde met fluorescerende verf op de muur is geschilderd. Dan heb je hetzelfde effect van een hoofdbord zonder dat je een hoofdbord maken moet.

Bron: vtwonen magalogue maart 2012 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Simone op 10 januari 2019 om 08:38

Prachtig en makkelijk te maken, maar....hoe aan de muur te bevestigen??

>

vtwonen op 10 januari 2019 om 15:30

Beste Simone,
Dit hangt af van de muur waar het hoofdbord aan bevestigt moet worden. Ook kun je er voor kiezen om een groter gaatjesboard bij de bouwmarkt te halen en deze op de grond te plaatsen.
Groet,
vtwonen

>

Marieke op 14 september 2017 om 14:38

Erg leuk om zelf te maken! Maar: ik ben niet erg handig en heb geen naaimachine. Lijkt me dat je die wel nodig hebt. Of kun je de overtollige stof ook naar de achterkant brengen en daar vastzetten? En hoe is dit aan de muur bevestigd?

>

vtwonen op 10 oktober 2017 om 08:37

Beste Marieke, een naaimachine is in dit geval wel handig! Je zou het kussen eerst op een plaat kunnen bevestigen en deze vervolgens tegen de muur plaatsen.

>

Anoniem op 7 februari 2016 om 23:20

Leuk verhaal, maar als je wilt aangeven hoe groot iets is dan spreken we van de GROOTTE van het het onderwerp, niet de grote

>

Anoniem op 8 februari 2016 om 09:20

Beste, bedankt dat je zo scherp bent! We hebben het direct aangepast.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties