WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY: simple chic bankje

Stevig genoeg om op te zitten – er passen met gemak drie billen op – maar minstens zo fijn als bijzetter voor allerhande mooi spul. Altijd welkom, zo’n multifunctionele bank. Aan de slag!

DIY-simple-chic-bankje vtwonen

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor een bankje van 190x32x45 cm (bxdxh) bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag. 

it05bxy87528_p2400.jpg
8jg51am84ts8_p2400.jpg
2rl5yzh86zrw_p2400.jpg

Zo maak je ‘m

  1. Schuur de lange en kopse kanten van het multiplex.
  2. Neem de liggende strook van 12×185 cm. Zaag daar 15 cm van de kant vanuit de rechter- en linkerkant 18 mm breed een verbinding uit onder 10 graden, 6 cm diep.
  3. Bevestig deze strook in het midden van het bovenblad met houtlijm en schroeven.
  4. Neem de poten van het bankje en zaag daar aan de bovenkant ook een verbinding uit van 18 mm breed en 6 cm diep, zodat deze poten in de verbinding schuiven van de verticale strook. Het onderste gedeelte van de poten is 30 cm, het bovenste deel; de poten lopen dus aan elke kant 2 cm naar binnen.
  5. Plaats de poten met houtlijm en verloren kopspijkers in de 10 graden verbinding.
  6. Klem af met lijmtangen (een paar uur).
  7. Haal de overtollige lijmresten weg en schuur licht op. Om verkleuring van het hout tegen te gaan, kun je de bank eventueel afwerken met transparante lak.

Shop kant-en-klare banken

Liever niet zelf aan de slag? Shop deze kant-en-klare items.

Kim en Richard

vtwonen 03-2020 | DIY 3-in-1 kast | Kim en Richard

Kim van Rossenberg en Richard van Meerveld vormen niet alleen een liefdeskoppel (mét twee kinderen) maar ook hét vtwonen klusduo. Voor DIY projecten vullen zij elkaar perfect aan: Kim komt met de ideeën en Richard maakt het. Mooi én haalbaar is altijd de basis van hun ontwerpen. Hout is favoriet, van underlayment tot hergebruikt eikenhout. En voor de nieuwsgierigen: jawel, deze twee bevlogen klussers vergaderen soms ook in bed over een DIY project. Benieuwd naar alle vtwonen DIY projecten? Die vind je hier!

nog meer: wooninspiratie