WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Chic én simpel: DIY met webbing

Webbing is alweer even terug van weggeweest en het lijkt erop dat het rieten vlechtwerk dit keer mag blijven. Logisch, want het gevlochten riet is duurzaam, stijlvol en past zich aan elke woonstijl aan. Je ziet webbing terugkomen in kasten, stoelen en lampen én misschien binnenkort in jouw nieuwste DIY-project. Want deze zelfmaakideeën vragen er gewoon om.

Tafellampje

Voor dit DIY tafellampje van vtwonen blogger Zoë heb je niet veel meer nodig dan een paar houten latjes, een stukje rotan webbing, spijkers en een lichtsnoer. De meeste tijd gaat nog zitten in het soepel maken van het stukje webbing. Door rotan een half uur in lauwwarm water te leggen, wordt het materiaal flexibel en kun je er alle kanten mee op. Hier vind je het boodschappenlijstje en stappenplan voor deze zelfmaker. 

Ikea-hack van Roxeanne Hazes

Deze hack keken we af van zangeres Roxeanne Hazes. Zij toverde een Ikea kast om in een stijlvolle webbing-kast. Dit heb je nodig:

  • kast BRIMNES (nieuw of een opknapper van Marktplaats)
  • handgreepjes
  • losse webbing, per meter te koop bij o.a. deze mandenmakerij
  • nietpistool
  • stanleymes

Het webbing leg je eerst een half uur in het water om het soepel te maken. Daarna teken je de afmeting van de deurtjes af en snijd deze uit met een stanleymes. Zet het vlechtwerk daarna vast met een nietpistool. Zodra de webbing opdroogt, trekt het weer mooi strak.

Hoofdbord met webbing

Nog een snelle maar supersjieke DIY met webbing is dit hoofdbord. De basis is rek IVAR van IKEA met daarachter webbing. Het idee komt van blogger Caroline Burke, die op haar site nog veel meer leuke zelfmakers heeft staan. Voor het hoofdbord heb je nodig:

  • zijpaneel IVAR (50 x 179 cm)
  • webbing (minstens 60 x 200 cm)
  • schaar of stanleymes
  • nietmachine

Het zijpaneel heeft aan een kant langere uiteinden. Zaag deze eerst af. Het webbing wordt over het rek heen gevouwen en daarna vastgeniet. Laat dus bij het aftekenen van het juiste formaat aan alle kanten wat extra rotan over voor het omvouwen. Na het vastnieten kun je gelukzalig naar je eigen kunstwerk kijken, want wat is ie mooi en vooral lekker snel klaar. Maar dat laatste hoef je tegen niemand te zeggen natuurlijk.

Shoppen in stijl…

nog meer: wooninspiratie