WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De beste manier om een jute vloerkleed schoon te maken

Jute is een natuurlijk materiaal, wat ervoor kan zorgen dat het soms moeilijk schoon te krijgen is. Blijft het bijvoorbeeld te lang nat, dan kan het materiaal gaan rotten. Niet wat je wilt! Daarom is het handig om te weten wat je nu precies allemaal wel kunt doen als je een jute vloerkleed wil schoonmaken. Lees snel verder en find out.

Interieur ideeën Jute vloerkleed in ruime woonkamer waarin gespeeld wordt met natuurlijke materialen

Niet schoon máken maar schoon houden

Als er geen echte vlekken in het spel zijn, is een jute vloerkleed over het algemeen makkelijk schoon te houden. In principe heb je daarbij alleen een stofzuiger nodig, om eens in de zoveel tijd overtollig stof en andere viezigheid weg te halen. Iets grondiger te werk gaan? Gebruik dan een zachte borstel en eventueel een beetje water om ‘m schoon te maken. Kind kan de was doen!

Vlek ingetrokken?

Als een vlek eenmaal is ingetrokken, wordt het lastiger, maar zeker niet onmogelijk. Er is één heel belangrijke regel voor schoonmaken van het jute vloerkleed: gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen. Omdat jute een natuurlijk materiaal is, kan dit vlekken achterlaten en het materiaal zelfs beschadigen. En dat wil je natuurlijk niet! Daarnaast nog een belangrijk punt: nóóit schrobben, altijd alleen maar deppen. Zuurachtige vlekken die niet al te makkelijk weggaan kun je schoonmaken door water met koolzuur over de vlek te gieten. Dit neutraliseert het geheel.

What’s that smell?

Blijft er een nare geur achter in het vloerkleed? Dan is baking soda je redding. Strooi een beetje uit over het kleed en nare luchtjes worden opgenomen. Ben je trouwens benieuwd wat je allemaal nog meer kunt schoonmaken met dit wondermiddeltje? Je leest het hier.

nog meer: wooninspiratie