WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Creatief en uniek: 7x foto’s ophangen zonder lijst

Foto’s vind je vaak terug in een lijst, groot of klein. Maar ben je daar op uitgekeken en wil je een keer iets anders proberen? Zo kun je foto’s ophangen zonder lijst te gebruiken. Creatief en uniek!

Foto op doek

Permanente lijst

Oké, foto’s ophangen geheel zonder lijst is deze tip niet. Eigenlijk maak je van een tijdelijke fotolijst een permanenter geheel op de muur. Je schildert namelijk een permanente belijning om de foto’s heen die je aan de muur bevestigt. Wissel af in afstanden, groottes en kleuren. Op die manier krijg je een heel uniek en speels geheel.

LEES OOK
Creatief met foto’s in je interieur

Iets minder permanent

Liever iets minder permanent? Dan kun je ook lijstjes op de muur maken met behulp van washi-tape. Verkrijgbaar in superveel kleuren en patronen én weer makkelijk te verwijderen. Ideaal!

In de klem

Tegenwoordig gebruiken we eigenlijk bijna alleen nog maar een digitaal klembord, maar dat maakt de ouderwetse houten schrijfbordjes niet minder leuk. Zo kun je ze inzetten om foto’s op vast te klemmen en met het klembord en al aan de muur te bevestigen. Net wat interessanter dan een doodgewone fotolijst, plus de foto’s zijn extra makkelijk te vervangen. Maak een afwisseling tussen foto’s, designs en quotes voor een compleet geheel.

Als een poster

We blijven even hangen bij de klemmen, want ook posterklemmen zijn in te zetten om foto’s tentoon te stellen. Met name groot afgedrukte foto’s kun je mooi kwijt in een posterklem op formaat. Geeft toch net dat beetje extra.

LEES OOK
Het perfecte plaatje: zwart-wit foto’s stylen in huis

In de spotlights

Foto’s aan een lijn met een knijper zien we wel vaker voorbij komen. Je kunt deze manier een klein beetje extra maken door de simpele lijn te vervangen voor een lichtsnoer. Zo krijgen de foto’s net dat beetje extra aandacht. Ook leuk voor op een kinderkamer.

Postkaartenhouder

Een collage van foto’s bij elkaar zonder daar lijsten voor in te zetten? Een postkaartenhouder is daar perfect voor in te zetten. Op deze manier kun je foto’s mooi bij elkaar plaatsen, maar ook weer makkelijk verwisselen. Mèt een industriële touch. 

Dubbelzijdig

Foto’s hebben niet per se een lijst of oppervlak nodig om aan de muur bevestigd te worden. Met behulp van dubbelzijdig tape kun je de foto’s ook direct op de muur plakken. Extra leuk is het om de foto’s in een bepaalde vorm te plakken. Maak er bijvoorbeeld een hart van of maak een strip aan foto’s van boven tot onder. 

zwart wit foto's

LEES OOK
5 manieren om dierbare spullen een mooie plek te geven

nog meer: wooninspiratie