WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bovenkastjes in de keuken: terug van weggeweest

Ga je een nieuwe keuken aanschaffen? Dan denk je allereerst natuurlijk na over de mooiste en handigste opstelling én indeling. Gelukkig zijn bovenkastjes weer helemaal terug van weggeweest. En dat is voor iedereen een win-win, want het staat niet alleen fantastisch, meer opbergruimte in de keuken is altijd goed, toch? 

vtwonen 03-2021 | strakke basic greige keuken met tafel

Aan ruimte geen gebrek

Bovenkastjes in de keuken zijn weer helemaal terug. Als je ze eenmaal hebt, kun je je niet voorstellen hoe je ooit zonder hebt gedaan. Want hoe fijn is al die extra opbergruimte? Alles wat lelijk is, verstop je achter de deuren van de zwevende kastjes. En alles wat iets meer aandacht verdient of die ene pan die je maar zelden gebruikt, kun je er bovenop zetten.

Naast dat er spullen op en in kunnen staan, kun je ook accessoires aan de bovenkasten hangen. Zo zou je er een kruidenrekje aan kunnen hangen in de buurt van het fornuis: scheelt weer ruimte in de kasten en zo heb je de kruiden altijd binnen handbereik. Bovenkastjes met deur? Dan kun je het kruidenrek ook aan de binnenkant van de deurtjes kwijt.

Stofvrij

Het voordeel van bovenkastjes in de keuken is niet alleen dat je meer spullen kwijt kunt en rommel kunt verstoppen, maar ook dat alles stofvrij blijft. Glazen en schalen zijn gebruiksklaar en hoef je niet voor gebruik af te stoffen. 

Lekker licht

Bovendien zijn bovenkastjes, of eigenlijk de onderkant van de kastjes, de perfecte plek om spotjes aan te brengen. Op deze manier heb je altijd voldoende licht op de plek waar je dit het meest nodig hebt: het aanrecht. 

vtwonen 03-2021 | keuken in basic greige style

Open of dicht?

Open bovenkasten of planken hebben veel opslagruimte en kunnen zorgen voor een open en ruimtelijk effect. Daarnaast kun je er ook accessoires op kwijt om de keuken af te stylen. En natuurlijk is het dé perfecte showcase voor jouw prachtige servies. 

Het nadeel van open kastjes is dat je het gevoel hebt dat alles continu opgeruimd moet zijn. Die stapel plastic bakjes maakt namelijk niet zo’n heel opgeruimde indruk. Daarnaast kun je keukenitems die over het algemeen niet als heel mooi worden beschouwd niet wegstoppen. Lelijke pannen en elektrische apparaten staan dan vaak in het zicht en dat kan een rommelige indruk geven. 

Je kunt natuurlijk ook een combinatie maken. Wissel een aantal dichte bovenkastjes af met planken en je hebt het beste van twee werelden! 

Lijnenspel

Kastjes boven het aanrechtblad kunnen misschien afschrikken, omdat de keuken dan wat massaal kan ogen. Toch hoef je hier niet bang voor te zijn. Dat bewijst ook de nieuwe collectie keukens van vtwonen en Mandemakers.

De bovenkastjes, zoals te zien op de foto’s, zijn minder diep en daardoor minder aanwezig. Ook zijn de kastjes iets minder breed dan de onderkasten, waardoor je een verticaal lijnenspel krijgt. De lange kasten aan de buitenzijde van de keuken zijn even hoog als de bovenkastjes. Zo creëer je niet alleen een rustig geheel, maar ook een (nieuwe) lievelingsplek in huis.

Nieuwe vtwonen keuken

In vtwonen 3 2021 kun je de nieuwste aanwinst in de vtwonen keukencollectie bewonderen: Basic Greige. Voorzien van de nieuwste snufjes, met een zee aan ruimte en natuurlijk… bovenkastjes. Het nieuwe nummer van vtwonen ligt 6 maart bij de abonees op de deurmat en 9 maart in de winkel. Ook kun je vtwonen 3 online bestellen, je betaalt dan geen verzendkosten.

nog meer: wooninspiratie