6 plekken om betaalbare kunst te scoren

Of het nou zelfgemaakte schilderijen, kindertekeningen, prints die je vond in een obscuur zaakje of kostbare verzamelstukken: kunst is een smaakmaker in huis. Maar wat als je een groot liefhebber bent zonder het vermogen hebt te investeren in kunst? Dan zijn er gelukkig legio andere opties.

Betaalbare kunst

Want met alle respect: na je studententijd is het niet meer echt leuk om exact dezelfde zwart-witfoto van een willekeurige skyline aan de muur te hebben als in ieder ander studentenhuis. Moet je dan krom liggen voor Echte Kunst? Welnee. Er zijn genoeg originele prints te vinden die een plekje aan de muur verdienen. Moet je alleen net even weten waar je moet kijken.

 1. Art.com
  Van bekende kunstenaars tot beginnende artiesten: op Art.com vind je prints en foto’s van zo’n beetje alles. Waarschuwing: als je niet gericht zoekt, ben je hier zo u-ren verdwaald.
 2. Etsy
  Etsy loopt over van de crea’s die eigenhandig de mooiste dingen maken. Zo vind je toch een origineel kunstwerk voor een zachte prijs. Daarnaast vind je hier ook veel verkopers die mooie foto’s en prints voor je uitprinten op kwalitatief papier en vaak ook kunnen inlijsten.
 3. Musea
  Een expositie bezocht die indruk heeft gemaakt? Vaak verkoopt de museumwinkel posters van de kunstenaar in kwestie. De moeite waard om te checken.
 4. Society6
  Een snoepwinkel voor een ieder die op zoek is naar originele illustraties. Op Society6 vind je echter ook douchegordijnen, kleden, klokken en servies. Kortom: voor je het weet is je verlanglijst opeens vijf kantjes langer.
 5. Kunstkoopregeling
  Met de Kunstkoopregeling kun je bij veel galeries kunst kopen op afbetaling zonder rente te betalen. De regeling geldt voor kunstwerken met een minimumprijs van 750 euro die gemaakt zijn na 1945 door nog levende kunstenaars.
 6. Minted
  Via Minted kan nieuw talent meedoen met ontwerpwedstrijden. De community van Minted bepaalt vervolgens welke werken verkocht worden. Het resultaat zijn honderden bijzondere en originele stukken die verrassend betaalbaar zijn.

Geen idee waar te beginnen? Laat je inspireren door de volgende plaatjes. Voor je het weet is er geen plek aan de muur meer over. Lees ook hier welke vuistregel je in gedachte moet houden wanneer je een expositiewand samenstelt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Douce lumière matinale ✨

Een bericht gedeeld door Gabrielle Loranger (@gloranger) op

Bron: vtwonen 13-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: wooninspiratie