WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn dé behangtrends van 2021

Behang werkt in mum van tijd de muur weg waarop je bent uitgekeken, de mogelijkheden zijn eindeloos en de impact op het interieur is groot. Niet voor niets is behang sinds jaar en dag een geliefd onderdeel van ons interieur. Dit jaar is dat niet anders. Daarom presenteren we je: de behangtrends van 2021.

Behangtrends 2021: haal de natuur in huis
Vinylbehang op papier, dessin Lotus uit de Curiosa-collectie (arte-international.com).

Woestijnkleuren als behangtrend

De behangtrend waarmee we aftrappen heeft alles te maken met woestijnkleuren. Denk aan tinten als oud roze, zachtgeel en warm terra in combinatie met ijlblauw en fris azuur. Ga voor effen, eventueel in combinatie met een subtiel patroon. Wil je volledig inzetten op de woestijnsferen, kies dan voor stijlvol fotobehang met het beeld van een landschap. Combineer de warme kleuren op de muur met blauwe elementen voor een heerlijk contrast. Hier vind je meer stylingvoorbeelden met woestijnkleuren.

Terug naar de natuur

Als er één voordeel te noemen is aan de coronacrisis, dan is het wel de (her)waardering voor de natuur. In veel gevallen was de natuur in 2020 de enige optie voor wat vertier en bleek een wandeling door het groen een uitstekende genezer van kopzorgen. Dat de liefde voor natuur nog meer zijn weg vindt naar onze interieurs, blijkt wel uit het grote aanbod aan natuurprints. Het mag duidelijk zijn dat dit een van de belangrijkste behangtrends is. Grote bladeren en robuust pioenrozen kennen we al, maar ook prints van gedroogde bloemen en abstracte dieren zien we steeds vaker terug.

De natuur kun je trouwens ook letterlijk in huis halen. Hoe je dat doet, lees je in het artikel over groene huizen.

Behangtrends? Retroprints!

Retrobehang zagen we al eerder verschijnen en naar verwachting blijft deze trend ook in 2021 onverminderd populair. De drukke patronen in veelal opvallende kleuren vallen goed in de smaak bij interieurliefhebbers die een gokje durven te wagen. Ga je voor een druk patroon, dan is het wel essentieel om de rest van de ruimte slim te stylen. Hoe je dat doet, lees je in het artikel: ‘Zo style je een ruimte met behang met een drukke print.’

Behangtrends 2021: retro behang doet het altijd goed

Kunst op de muur

Natuurlijk kun je nog steeds kiezen voor fotobehang, maar je kunt deze behangtrend in 2021 ook naar een hoger niveau tillen. Wat dacht je bijvoorbeeld van behang dat gemaakt is van spijkerstof of waar vormen in geborduurd zijn? Of een behang dat op het oog organische vormen bevat, maar tot in detail andere geheimen weergeeft? Enthousiast geworden? Een prachtige selectie behang vind je in de vtwonen shop.

nog meer: wooninspiratie