kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

4x woonidee: decoratietips voor een landelijke kerststijl

Traditiegetrouw is kerstversiering makkelijk te omschrijven: een kleurpalet van rood en groen met gouden en zilveren accenten, veel kerstballen en een overdaad aan lichtjes. Wat als je huis een ingetogen landelijke stijl heeft en je wilt dat de versiering matcht met de rest? Dan zorg je dat de versiering opgaat in het interieur. Suzan en Ronald hebben op een sfeervolle manier een landelijke kerststijl neergezet.

vazen met takken | vtwonen 12-2020
lichte woonkamer | kerstversiering | vtwonen 12-2020

1. Zet losse takken in vazen

Naaldbomen, ze zijn onlosmakelijk verbonden aan het kerstgevoel. De vorm, de kleur, de geur: kerst is begonnen zodra de kerstboom binnen is. Waarom zou je dit fijne gevoel beperken tot de boom? Zet takken van verschillende naaldbomen in vazen bij elkaar om een groen stilleven te creëren. Het uitlichten van de schoonheid van de natuur past perfect bij de landelijke kerststijl.

2. Plaats meerdere kerstbomen

Eén boom in huis halen is ook maar zo gewoontjes. Zet – als de ruimte het toelaat – naast een grote kerstboom een paar kleinere bomen én grote takken in potten in huis. Met overal lichtslingers erin ontstaat zo een winterwonderland. Een landelijke woonstijl zet de natuur in het middelpunt, dus zo’n kerstbos in huis werkt ideaal voor een landelijke kerststijl.

Wil je zo lang mogelijk van de bomen genieten? Zo voorkom je dat de naalden uitvallen.

schaal met kerstdecoraties | vtwonen 12-2020
Behang Kwantum. Hanglamp, vazen, stolp en
lichtsnoer Madam Stoltz. Dienblad Nordal. Kaars Delight Department. Glazen De Weldaad.
Herkomst hert onbekend.
slaapkamer | vtwonen 12-2020
Muurverf Roest van Praxis. Bed Ikea. Nachtkastje, lamp, kussens, gouden kruk en vacht Madam Stoltz. Kamerscherm als headboard en plaid Nordal. Papieren sterren Delight Department. Beddengoed H&M Home. Vaas vintage.

3. Match decoratie met interieur

De ballen in de boom en de kaarsen op tafel: zorg ervoor dat de gekozen decoratie qua kleurpalet en vormgeving past bij de rest van het interieur. In dit moderne landelijke interieur staan okergele ornamenten bijvoorbeeld prachtig bij de keramieken vazen. Het klopt als geheel.

4. Haal sneeuw in huis

Let it snow! Niet buiten, maar binnen. Nou ja, laat het in ieder geval líjken alsof het heeft gesneeuwd. Want er is niks zo magisch als een besneeuwd landschap rondom kerst. Zoek een mooie dennentak in het bos en ga aan de slag met sneeuwspray. Zet de witte tak in een vaas, hang er lichtjes en een paar leuke ballen in en voila, kerst kan beginnen.

nog meer: wooninspiratie