Zo deel je een ruimte met veel ramen toch handig in

Grote woonkamer van Gina en Asher met grijze hoekbank, grote ramen en diverse kunst Beeld Beeld: productie LIVING INSIDE/BUREAUX | fotografie Elsa Young | tekst GRAHAM WOOD | tekstbewerking  Cathelijne van Wingerden
Beeld Beeld: productie LIVING INSIDE/BUREAUX | fotografie Elsa Young | tekst GRAHAM WOOD | tekstbewerking Cathelijne van Wingerden

Er zijn genoeg struikelblokken als het aankomt op de indeling van je interieur. Weinig ruimte bijvoorbeeld, smalle hoekjes en lage plafonds. Een ruimte met veel ramen inrichten hoort daar ook zeker bij. Gelukkig zijn er een paar trucjes die je makkelijk kunt toepassen bij het indelen van zo’n ruimte. Lees je mee?

Lees verder onder de advertentie

Alles laag

Veel ramen in huis is in principe natuurlijk heel fijn, want dat betekent meestal dat er ook veel daglicht binnenkomt. Wil je daar optimaal van genieten? Ga dan vooral voor lage meubels. Geen hoge kasten die het complete raam blokkeren, maar bijvoorbeeld meerdere tv-meubels naast elkaar. Op die manier kan je wel dingen opbergen, zonder dat dit ten koste gaat van de mooie lichtval.

LEES OOK
Een woonkamer indelen en inrichten doen je zo: lees onze tips

Planten

Toch is het soms fijn om hier en daar in de hoogte te werken, al is het alleen maar om de balans in huis goed te houden. Ga in dat geval voor een hoge plant voor het raam! Deze laten namelijk alsnog veel licht door. Een bananenplant is bijvoorbeeld een goede optie. Dit exemplaar is weliswaar kunstmatig, maar dat maakt hem niet minder mooi.

Lees verder onder de advertentie

Salontafel met opbergruimte

Waarschijnlijk ga je veel opbergruimte verliezen doordat je geen hoge kasten voor je ramen wilt zetten. In dat geval kan je andere meubels inzetten als opbergruimte. Kies bijvoorbeeld voor een brede salontafel waar je spullen in kwijt kunt.

LEES OOK
Praktisch en huiselijk: 4x slim een ruimte indelen

Een passende kast

Zijn bijna alle muren voorzien van ramen, is het waarschijnlijk toch fijn om in ieder geval érgens een hoge kast neer te kunnen zetten. De hoek van de kamer is een goede plek. Zet hier een smalle maar hoge (hoek)kast neer, die past bij de ruimte!

Lees verder onder de advertentie

Shop alles hier…

Bron: Beeld: productie LIVING INSIDE/BUREAUX | fotografie Elsa Young | tekst GRAHAM WOOD | tekstbewerking Cathelijne van Wingerden