Work, work, work: 10x de fijnste werkplekken in Amsterdam

null Beeld Café Celia
Beeld Café Celia

Meet de beste werkplekken in town. Want zeg nu zelf, ook werken (of studeren) doen we het liefst in stijl. Van Californische sferen tot vers kokossap in de vroege ochtend. Aangezien het vandaag de ‘dag van de thuiswerker’ is, hebben we een fijn lijstje hotspots samengesteld. Hier kun je gerust een aantal uur neerploffen met je laptop.

Lees verder onder de advertentie

1. Café Celia

Dit spiksplinternieuwe co-working café waar iedereen mét (en zonder!) laptop aan mag schuiven, is het kleine zusje van restaurant Celia, met dezelfde typisch Californische sfeer: inspirerend en ongedwongen. En ook: goede koffie, energizing juices en verrukkelijke pastries. Onze favoriet? De vegan cinnamon bun, die wil je proeven!

Café Celia: Nieuwendijk 60, 1012 MB Amsterdam

Lees verder onder de advertentie

2. Buro

Bij Buro betaal je per uur voor je werkplek (€ 4,- p/u). En kun je kiezen waar je het fijnst werkt: in de kleurrijke lounge of liever aan een bureau. Ideale plek als je van afwisseling houdt en niet vast wilt zitten aan een vaste werkplek. Ook leuk: Buro zit in de Pijp, dus mocht je na het werk nog even ergens aan de bar willen zitten dan zit je daar goed.

Buro de Pijp: Eerste Jan Steenstraat 72, 1072 NN Amsterdam

Lees verder onder de advertentie

3. Venu

In de Haarlemmerstraat zit Venu: een co-work space waar je een reservering kunt maken voor het aantal uren dat je er wilt werken. Een fijne omgeving waar je heerlijk kunt neerploffen en ongestoord kunt werken. En dit terwijl er lekkere koffie voor je gezet wordt of je geniet van een heerlijke lunch. En waarom deze uiteraard ook in dit rijtje voorkomt: het stijlvolle interieur is om te smullen.

Venu: Haarlemmerdijk 138 A, Amsterdam, 1013 JJ

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
De smakelijkste hotspots in Enschede

5. Liev

Deze koffietent is niet per se ingericht als werkplek, maar je kunt hier prima een aantal uur productief zijn terwijl je de heerlijkste (wij herhalen: de heerlijkste) zoete lekkernijen wegwerkt. Zoals zij zelf zeggen: ‘a pastry a day keeps the doctor away.’ Nou ja, als zij het zeggen... Hoe dan ook, dikke tip dus.

Liev: Dusartstraat 22, 1072 HS Amsterdam

Lees verder onder de advertentie

6. Luuk's Coffee

Gespot in een van de leukste wijkjes van Amsterdam: Luuk's Coffee. Na meerdere jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, besloot eigenaar Luuk zijn ‘9 tot 5 baan’ vaarwel te zeggen. Wat hij wel ging doen? Zijn passie achterna: hij startte een bedrijf in de horeca. Dat is gelukt en hóe. Hier drink je de lekkerste ‘espresso based drinks'. Perfect om je wakker te houden tijdens een (lange) werkdag. PS Luuk heeft zijn interieurskills niet van een vreemde: zijn moeder is onze eigen Fietje.

Luuk's Coffee: Westerstraat 3, 1015 LT Amsterdam

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Hotspots in Utrecht

7. The Hoxton

In hartje Amsterdam - aan de Herengracht - zit hotel The Hoxton. Niet alleen een perfecte spot voor een nachtje weg in de hoofdstad, maar je kunt hier prima met je laptop aanschuiven. De bar met ontzettend hoog huiskamergehalte is dan the place to be. En zeker niet vergeten een gezonde - of juist is een keer een ongezonde - lunch te bestellen.

Lees verder onder de advertentie

The Hoxton: Herengracht 255, 1016 BJ Amsterdam

8. Spaces Vijzelstraat

Op een inspirerende, creatieve plek je werkdag doorkomen? Bij Spaces kan dat. Hier kun je niet alleen werken, maar ook klanten of collega's ontmoeten. Ook fijn: je kunt hier een vergaderruimte huren. Wanneer je trek hebt, bestel je koffie en een broodje bij de bar en voor een frisse neus ga je naar het dakterras.

Lees verder onder de advertentie

Spaces Vijzelstraat: Vijzelstraat 68-78, 1017 HL Amsterdam

9. Fosbury & Sons

De crème de la crème als het gaat om een werkplek in Amsterdam: in een voormalig ziekenhuis is het geweldige Fosbury & Sons gevestigd. In deze prachtig gestylde omgeving is het goed vertoeven. En mocht je op vrijdag iets minder gemotiveerd zijn om nog een goede werkdag te draaien, dan kun je jezelf aan het einde van de dag belonen. Zij organiseren namelijk iedere vrijdag een vrijmibo. Hóe leuk!

Lees verder onder de advertentie

Fosbury & Sons: Prinsengracht 769, 1017 JZ Amsterdam

10. Coffee and Coconuts

Je kent het vast al, maar we noemen 'm toch nog even, voor het geval dat. Bij Coffee and Coconuts in de Pijp kun je vanaf 7 uur 's morgens al je verse kokossap bestellen, is weer eens wat anders dan een cappu in de morgen. Onze tip: plof na wat productieve uurtjes even heerlijk neer in een van de fijne banken. Time to relax!

Coffee and Coconuts: Ceintuurbaan 282, 1072 GK Amsterdam

Lees verder onder de advertentie