WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vt ♥ Amsterdam

Wat mag je absoluut niet missen in Amsterdam? Ontdek het op deze route langs de leukste nieuwe adressen, dwars door de stad, van west naar oost. Op de fiets natuurlijk!

Van West…

Restaurant Freud heeft het motto: ‘Je moet wel gek zijn’, als je hier niet gaat eten.’ En daar zijn wij het helemaal mee eens. Naast heerlijke gerechten en een interieur dat gemaakt is van duurzame materialen, is Freud ook nog eens maatschappelijk verantwoord. In restaurant Freud werken namelijk alleen mensen met een psychiatrische achtergrond. En dat alles op initiatief van Roads: een zorgaanbieder en maatschappelijk ondernemer.

  • Spaarndammerstraat 424

Via Zuid…

Wij houden van accessoires. En van concept stores. Dus houden we ook van Anna Nina in de Gerard Doustraat. Bij deze concept store loop je geheid naar buiten met een nieuwe aanwinst voor jezelf, je huis óf een ander. Zelf noemen Anna en Nina de winkel trouwens liever cabinet of curiosities. Het plezier begint al bij de etalage: de ramen zijn grafisch beschilderd met witte verf. Binnen ontdek je een fraai kastsysteem van steigerhout en dan natuurlijk al die fijne spullen. In álle prijscategorieën, van een pak mooie Scandinavische servetten voor € 4,50 tot een exclusief handgemaakt sieraad uit New York voor € 450,-. We like!

  • Gerard Doustraat 942

Levendige straten, maar ook stille plekken: je vindt het in De Pijp, ook wel het Quartier Latin van Amsterdam genoemd. De Pijp is ook een smeltkroes van culturen. In een zijstraatje van de Albert Cuypstraat bijvoorbeeld, huist de Hollandse klompenboer naast deSurinaamse juwelier.

… Naar Oost

Neem in Oost een bezoekje aan Boterham. Dit is een kleine concept store voor leuke accessoires – van kettinkje tot schemerlamp -, waar je ook kunt genieten van heerlijke broodjes, koffie en ander lekkers. De van origine musicalster gooide ze het roer om en opende deze winkel en met resultaat: Boterham is wel een bezoekje waard in Amsterdam. En De Kast? Dat is de blikvanger van de zaak: wandvullend gemaakt van OSB-plaat.

  • Andreas Bonnstraat 2

Productie Marianne Luning | Fotografie James Stokes

nog meer: Hotspots