WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Op de planning: de Dutch Design Week

Komende week nog geen plannen? No worries, we got you. Van zaterdag 16 oktober tot en met zondag 24 oktober vindt de Dutch Design Week plaats. Negen dagen lang wordt Eindhoven omgetoverd tot één groot designevenement. Een bron van inspiratie voor (opkomende) designers en designliefhebbers. Ga jij erheen?

Piet Hein Eek
Foto van Max Kneefel

Wat staat je te wachten

Na de virtuele editie van vorig jaar is de Dutch Design Week in levende lijve terug. En hoe! Met meer dan 2600 designers op zo’n 120 locaties verspreid door de stad is dit het grootste designevenement van Noord-Europa. Op deze twintigste editie vind je tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten met beginnende ontwerpers en topmerken. Helemaal leuk voor de thuisblijvers: een deel van het online programma van vorig jaar met onder andere de 3D Viewing Rooms is gebleven.

Het thema van DDW21

Meer dan ooit staat het event in het teken van duurzaamheid. De wereld verandert, de consumenten veranderen en van designers wordt gevraagd zich hierop aan te passen. Minder verspilling, minder producten en dus minder afval. Dit onderwerp zie je terug in de concepten en visies van de ontwerpers.

LEES OOK
Een oog voor design? Test je kennis met deze design klassiekers

Een must-visit

Veel ontwerpers hebben een plek bemachtigd in het programma. Zij stellen hun nieuwste collecties en ontwerpen tentoon. Bijvoorbeeld Studio Ineke van der Werff die in samenwerking met Saudade Collective een serie potten en vazen heeft ontworpen. Anna van Eck laat je nadenken over hoe je reageert als alledaagse meubels er niet-alledaags uitzien. Of bezoek de expositie van Stool Up met gerecyclede meubels die meerdere functies vervullen. Er is genoeg te zien voor alle (interieur)design liefhebbers. Niks missen? Sla je favorieten op in een gratis My DDW account.

Waar moet je heen?

DDW heeft verschillende routes uitgezet die je kunt volgen. Gericht op onderwerpen van duurzaamheid en samenleving tot toekomst en diversiteit. Welke route je ook kiest, je ziet werk van jonge talenten en de nieuwste collecties. Bijvoorbeeld de route Eco Pioneers waar je in ongeveer vier uur ontwerpers bezoekt die zich richten op hoe ze design, wetenschap en technologie kunnen inzetten om de wereld te verbeteren.

LEES OOK
Ontdek het ambacht: Design van David Derksen

Explore Eindhoven

De DDW is de perfecte kans om Eindhoven te ontdekken. Doordat de locaties door de hele stad verspreid zitten cross je de hele stad door. Je kunt dagen ronddwalen langs alle designers om nieuwe indrukken op te doen. Honger, dorst of lekkere trek? Bij deze hotspots ben je aan het juiste adres. Van barista’s tot lunchrooms en een borrel toe. Het maakt je bezoek aan de Dutch Design Week helemaal compleet.

Praktische info

Dutch Design Week is opgedeeld in verschillende gebieden. De meeste Design Areas zijn geopend van 11.00 tot 18.00. In het programma vind je wat per locatie de openingstijden zijn. Sommige locaties kun je gratis bezoeken, sommige locaties zijn betaald. Schaf een DDW-ticket aan om negen dagen onbezorgd overal naar binnen te lopen. Maar voor veel locaties zijn ook losse tickets verkrijgbaar.

nog meer: Hotspots