Inter Scaldes: Michelin-restaurant om in te smullen
Na de overname door Pillows Hotels en een uitgebreide renovatie, kun je in restaurant Inter Scaldes genieten van de Zeeuwse creaties van Michelin-chefkok Jeroen Achtien. In het restaurant hangt een ontspannen en eigentijdse sfeer en krijg je bij ontvangst een kijkje in de keuken. Inter Scaldes biedt een hele culinaire ervaring aan, waarna je kunt overnachten in een van de twaalf Pillow Suites exclusief voor de klanten.
Een Zeeuwse lekkernij halen: Bakkerij Ten Hove
First things first: een dag in Zeeland is niet compleet zonder een bolus te proeven. Van een goede bolus krijg je sticky fingers. Veel locals op leeftijd smeren de lekkernij ook nog eens in met een dunne laag roomboter. De bolussen van Ten Hove zijn een begrip op het eiland Schouwen-Duiveland, de eerste van de eilanden als je via de kust naar Zeeland afzakt. Je weet dat je de beste koopt, als de locals ze zelf trakteren wanneer er iets te vieren valt.
LEES OOK
10 knusse strandtenten om na een winterse wandeling op te warmen
Lekker lunchen: Zeeuwse Hemel in Zierikzee
Met mooi weer in de tuin, als het frisser is binnen: het maakt niet uit waar je aanschuift, bij de Zeeuwse Hemel is het leuk. De kok kookt met liefde voor de provincie en de natuur en dat zie je en proef je. De salade met gegrilde aubergine, dadels en feta is onze lunchtip. De stad Zierikzee zelf is trouwens ook een van de hotspots van Zeeland en barst van de leuke boetieks.
Wijnproeven: Wijnhoeve De Kleine Schorre
Wist je dat Zeeland eigen wijn heeft? Elk jaar lijkt de lichting wijn van De Kleine Schorre nog een beetje beter te worden. De wijnhoeve ligt op één van de mooiste plekken tussen Bruinisse en Dreischor. Met wat geluk spot je onderweg in de polder zelfs flamingo's. Tropischer dan dit worden de hotspots in Zeeland niet. Kies bij de wijnhoeve voor een plek in het proeflokaal of snuffel in de boerderijwinkel en neem een fles Rivaner en een fles Gris+ mee voor thuis. Proost!
Wandelen op het strand: Zoutelande
Zin in een stevige wandeling na al dat lekkers? Klim door de duinen van Zoutelande voor een stevige wandeling langs de kust. De stranden van Zoutelande strekken zich eindeloos ver uit en vormen de plek met de meeste zonuren van Nederland. Het kan zomaar zijn dat het in het dorp bewolkt is en het aan de andere kant van het duin als zomer voelt. Een van de fijnste hotspots van Zeeland.
Oesters eten: Oesterij in Yerseke
Een weekend of week in Zeeland zonder Yerseke te bezoeken, dat kan niet. De plaats ligt in het hart van de visserij en aan de haven liggen de oesterputten. Bij de Oesterij zijn de Zeeuwse delicatessen te proeven, van fruits de mer en mosselen tot natuurlijk de oesters zelf. Schuif zeker aan bij het proeflokaal. Tip: elk jaar in september is het oesterfestival bij de Oesterij, waar ze de start van het seizoen flink vieren.
LEES OOK
Snoep van de menukaart én het interieur bij deze 8 nieuwe restaurants
Twee hotspots van Zeeland ineen: het Strandhotel en Demain
De dag afsluiten doen we bij het Strandhotel in Cadzand-Bad. Het interieur van het hotel is al net zo smullen als het inpandige Demain Restaurant. Sterrenchef Syrco Bakker kookte voor het restaurant twee Michelin-sterren bij elkaar. Vanaf het hotel loop je zo het strand van Cadzand-Bad op. Vergeet dit vooral niet vroeg in de ochtend te doen, dan ontdek je pas echt wat Zeeland zo bijzonder maakt.