WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gucci opent café en cocktailbar in Florence

Italië is weer een luxe hotspot rijker. Op Piazza della Signoria in Florence heeft Gucci namelijk all-day café en cocktailbar Giardino 25 geopend. Dit is de nieuwste toevoeging aan Gucci Garden, de multidisciplinaire ruimte ontworpen door creatief directeur Alessandro Michele. Neem een kijkje.

All-day café en bar

Bij Gucci Giardino 25 ben je al vanaf 8:00 uur ’s ochtends welkom voor een ontbijt. Je kunt kiezen uit diverse soorten lokaal gebak, geïnspireerd op Japan en Mexico en de klassieke Italiaanse traditie. Tussen 12:00 en 16:00 uur serveert het café lunch en tussen 19:00 en 22:00 uur diner. Het dagmenu biedt seizoensgebonden en Toscaanse specialiteiten, bereid door een eigen keuken. Aan de theeliefhebbers is ook gedacht. Tussen 15:00 en 18:00 kun je kiezen voor een high tea met een etagère vol zoete en hartige gerechten. Verder ben je bij Gucci Giardino 25 ook aan het goede adres als je wilt genieten van heerlijke kop koffie, happy hour of wilt borrelen tot een uur na middernacht.

LEES OOK
Binnenkijken in villa Balbiano uit The House of Gucci

Eind 18e-eeuwse stijl

Het concept van de café en cocktailbar is bedacht door creatief directeur Alessandro Michele, die de ruimte meteen slim gebruikt als showroom. Het interieur is geïnspireerd op de vorige huurder van de locatie – een historische bloemist – en wordt gekenmerkt door harmonieuze contrasten, geuren en kleuren van een bloemenwinkel. De ruimte wordt gemarkeerd door gebeeldhouwde kapitelen op zuilen en mosterdgele panelen. Verder is het plafond versierd met houten balken, zijn de stoelen en banken bekleed met pauwblauw leer en hebben de muren een boiserie. Materialen als hout en marmer komen veelvoudig voor.

Giardino 25

De naam Gucci Giardino 25 verwijst naar de connectie met Gucci Garden, dat op steenworp afstand ligt van het restaurant. Dit is een museum en boutique, opgericht in januari 2018 door Alessandro Michele, dat is gewijd aan het beroemde Italiaanse modehuis. Je vindt hier exposities van klassieke kleding en handtassen. Het woord Giardino betekent ’tuin’ in het Italiaans en het getal 25 is erg betekenisvol voor de creatief directeur en komt ook veel voor in zijn creaties.

Martina Bonci

Aan het roer staat de in Umbrië (Italië) geboren Martina Bonci. Haar passie voor mixologie – de kunst om cocktails te maken – begon in de keuken van haar grootmoeder en werd later gevormd door diverse ervaringen in heel Italië. Martina brengt een verscheidenheid aan kleurrijke, uitgebalanceerde cocktails naar het nieuwe café, die ze doordrenkt met de esthetiek van Gucci. ‘Mémoire di Negroni’ is zo’n signature drink. Deze cocktail is een eerbetoon aan de meer dan eeuwenoude Italiaanse Negroni, waarvan wordt beweerd dat deze zijn oorsprong heeft in Florence. Ook de niet-alcoholische drank “1921” heeft een verhaal. Dit is namelijk een eerbetoon aan het jaar waarin Gucci werd opgericht. Begin jij ook al te watertanden?

Reserveren is een vereiste bij het restaurant. Bekijk het menu via deze link.

LEES OOK
Van deze restaurants gaat iedere interieurfanaat watertanden

nog meer: Hotspots