WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips om een smalle gang groter te laten lijken

Een lange, smalle gang heeft zo zijn charme, absoluut. Helaas zit er ook een nadeel aan: de ruimte kan snel klein en ‘opgepropt’ ogen. Dat wil je uiteraard niet, dus hierbij geven we je een aantal tips om die smalle gang groter te laten lijken – zonder dat dit afdoet aan de sfeer! Watch and learn.

vtwonen 03-2021 | hal met stoel en webbing en grafische print op de muur | smalle gang

Werk in de hoogte

Door de nadruk te leggen op de hoogte van de gang, zal de smalheid van de ruimte nauwelijks of zelfs helemaal niet opvallen. Hoe je dat dan doet? Simpel. Kies voor langwerpige items zoals een lange hoge kapstok of een kunstwerk dat je hoog ophangt. Hierdoor ligt de nadruk op hoe hoog de gang is en niet op hoe breed (of dus eigenlijk smal).

LEES OOK
Plafond schilderen? Dit is waarom dat écht een goed idee is

Ga voor lichte kleuren

Donkere kleuren komen sneller op je af. Iets wat je niet wilt in een smalle, lange gang! Ga dus voor lichte kleuren – ook op het plafond en op de vloer. Heb je een donkere vloer en wil je deze liever niet helemaal onder handen nemen? Er zijn genoeg langwerpige vloerkleden (zoals deze runner) die je kun gebruiken.

Less is more

We snappen het: accessoires zijn geweldig. Toch willen we je aanraden om in een smalle hal niet compleet los te gaan met opvallende details en frutsels. In een kleine ruimte geldt less is more. Want door veel accessoires kan de gang uiteindelijk rommelig gaan ogen en dit draagt niet bij aan een ruime uitstraling.

LEES OOK
Rust in huis zonder weg te gooien of op te ruimen

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand…

Spiegels hebben de kracht om iedere ruimte groter te doen laten lijken. Zo ook jouw smalle gang! Hang verschillende spiegels op of ga voor één groot exemplaar. Door het spiegelbeeld zal de gang direct ruimtelijker ogen.

nog meer: Hal