We gaan weer thuiswerken: zo maak je van de eettafel een tijdelijke werkplek

Grenenhouten tafel, 180x90x80 cm (lxbxh) prijs op aanvraag (vandijkenko.nl). Bouclé stoel Mist € 259,- (zuiver.com). Zwart gebeitste stoel Edske € 229,-(demachinekamer.nl). Stoel Monday, metalen frame € 299,- (festamsterdam.com). Acryl hanglamp Cupola € 170,- (hkliving.nl). Koperen kan Kassan € 49,50, globe Miles vanaf € 39,- (dutchbone.com). Beeld vtwonen 06-2021 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld vtwonen 06-2021 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Helaas pindakaas: we zitten deze winter jammer genoeg (of misschien vind je het stiekem wel lekker…) weer thuis te werken. Had je net vol goede moed dat zorgvuldig gecreëerde home office opgeruimd? Geen zorgen. Een werkplek aan de eettafel kan ook heel productief – en bovendien stijlvol – zijn. Hierbij wat tips waarmee je eettafel overdag een werkplek is en ’s avonds gewoon de eettafel blijft. Want ja, dat kan.

Lees verder onder de advertentie

Een eettafel én bijzettafel

Als je overdag aan de eettafel werkt, wil je dat deze voorzien is van zo veel mogelijk van de gebruikelijke gemakken van een normaal bureau. Een laptopstandaard bijvoorbeeld, een pennenbakje en een stopcontact zodat je je laptop kunt opladen. Deze dingen helpen je tijdens het werken, maar wil je natuurlijk het liefst ’s avonds tijdens het eten uit het zicht hebben. Koop daarom een kleine bijzettafel die goed bij de stijl van de eettafel past en die je bijvoorbeeld tegen de muur of onder de tafel kunt zetten. Op deze bijzettafel zet je na een werkdag alle onnodige spullen. En leeg is de eettafel!

LEES OOK
Bureaustoelen om thuis te werken: dit zijn de mooiste

Shop niet alleen functioneel, maar ook stijlvol

Als je een werkplek aan de eettafel hebt, wil je natuurlijk zo goed mogelijk de stijl van de eetkamer of eethoek behouden, ook al ben je aan het werk. Koop dus niet alleen functionele spullen voor de thuiswerkplek, maar ook accessoires die bij de rest van de inrichting passen. Een stijlvolle bureaulamp bijvoorbeeld, die ook prima als tafellamp kan dienen. Of een bureaustoel die qua vorm niet zo groot en log is, maar meer weg heeft van een eetkamerstoel (zoals deze van Made).

Lees verder onder de advertentie

Rijdende bijzettafel

Wat ook handig kan zijn, is de aanschaf van een bijzettafel met verschillende lades op rolletjes. Die pak je er zo bij en kun je vullen met allerlei spullen die je je nodig hebt bij je werkplek, terwijl het totaalplaatje opgeruimd en stijlvol blijft.

Meer thuiswerken in stijl…

LEES VERDER…

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

styling Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

beeld vtwonen Beeld

20230117 vtwonen 01 aanjager 2

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

werkkamer De mooiste en meest onmisbare spullen voor je werkplek

beeld vtwonen Beeld
Lees verder onder de advertentie

werkkamer Thuiswerken én -wonen: zo vind je balans

Bron: vtwonen 06-2021 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma