Thuiswerken én -wonen: zo vind je balans

beeld vtwonen Beeld vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek

Nu we met zijn allen moeten thuiswerken, raken we soms uit balans. Een werkomgeving die ineens ook onze thuishaven is en andersom. Geen paniek, zo houd je werk en privé in evenwicht.

Lees verder onder de advertentie

Maak een aparte werkkamer

Als je gezegend bent met een ruim huis met genoeg kamers, dan is het prettig om een kamer in te richten die je alleen gebruikt om in te werken. Heb je geen aparte kamer, maak dan zelf een bureau met wandjes. Zorg voor een lekkere stoel en een goed bureau, zodat je geen last van je lichaam krijgt tijdens een dag zitten. Stel je stoelhoogte zo in dat je voeten plat op de vloer staan en zorg dat je rug goed wordt ondersteund. Houd je bureau zo opgeruimd mogelijk door spullen die je niet gebruikt op te bergen. Op die manier word je niet afgeleid en is thuiswerken een stuk efficiënter.

Aankleding is alles

Niemand wordt blij van een saai kantoor, dus nu je het zelf voor het zeggen hebt, kun je het extra gezellig maken. Maak bijvoorbeeld zelf dit stijlvolle bureau! Daarnaast zorgen planten voor frisse lucht en fijne dosis inspiratie en zijn daarom onmisbaar in een thuiskantoor. Schaf sfeervolle planten aan voor op je bureau en een grotere voor in de hoek. Planten met donkergroene bladeren kleuren mooi bij wit en pasteltinten op de muur. Lichtgroene bladeren matchen goed met donkerdere, aardse verftinten.

Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een gezellig thuiskantoor!

Lees verder onder de advertentie

Licht thuiswerken

Als je op een computer werkt is het wel zo fijn als je ogen genoeg daglicht zien. Zo voorkom je dat je moe wordt en je minder goed kunt concentreren. Gooi die gordijnen open en laat het licht naar binnen. En als je dan toch bezig bent is het verstandig om zo nu en dan het raam even op een kier te zetten. Frisse lucht is fijn voor een heldere geest.

Laat het huishouden voor wat het is

Dit is misschien wel de moeilijkste van allemaal, want hoe verleidelijk is het om tussen de vergaderingen door even een wasje te doen? Precies. Toch heb je er meer baat bij als je het huishouden niet met werk mengt. Wil je toch een pauze om even te bewegen, maak dan een ommetje. Zo kom je meteen nog even buiten tijdens het thuiswerken.

Denk aan jezelf

Misschien heb je er moeite mee om te stoppen aan het einde van de werkdag, omdat niemand zegt dat het tijd is om naar huis te gaan. Voor je eigen welzijn en de gezonde balans is het goed om toch bijtijds te stoppen met werken. Vraag je partner of een vriend of ze je willen helpen herinneren om achter je bureau vandaan te komen.

Lees verder onder de advertentie

Telefoon- en schermloze avonden

Deze tip is niet alleen voor de thuiswerkers, maar voor iedereen goed. Omdat je bij een kantoorbaan al de hele dag naar een scherm kijkt, is het voor je ogen fijn om dat in de avond te vermijden. Ga in plaats van Netflixen of Instagrammen een spelletje doen of iets lekkers bakken. Een boek lezen is fijn als je druk in je hoofd bent. Wedden dat je daar een stuk lekkerder van zult slapen?

Op zoek naar een fijn bureau of een comfy bureaustoel? Vind alle benodigdheden voor een stijlvol thuiskantoor in onze shop.

Onze thuiskantoor suggesties…

Lees verder onder de advertentie

Bron: vtwonen catalogus | fotografie Jeroen van der Spek