Geen ruimte voor een grote eettafel? Dit zijn vier alternatieven

Op de wand kalkverf Old Flax van Pure & Original, 1 liter € 40,75 (pure-original.nl). Vloerkleed Tararu, 220×300 cm € 9940,- (kristiinalassus.com). Kunstwerk N°05 in kleur Stone, 60×40 cm, prijs op aanvraag (atelierledition.com). Percolator Lady Anne € 59,-, tweekleurige keramieken mok Earth € 17,50 (bymolle.com). Bruine mok € 5,90 (letoile.store). Vloerlamp Line One met onbehandelde mat marmeren voet en geoxideerde aluminium kap € 650,- (norr11.com). Bank op maat gemaakt, prijs op aanvraag, kandelaren, 30, 40 en 50 cm (h), set van 3 € 46,-, bijzettafel antiek brons, 36×49 cm (Øxh) € 85,- (stylexclusief.nl). Kussen rechthoekig, 30×50 cm € 7,99, kussen vierkant, 50×50 cm € 35,99 (zarahome.com). Kussen Twine, 40×60 cm € 179,-, fiberglass kuipstoel Eames DAX van Vitra € 750,- (homestede.nl). Grijsblauw gestreept kussen van by Nord € 59,95, gebreide plaid Pien, 130×170 cm € 69,95 (loftloft.nl). Beeld vtwonen 11-2021 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie Sanne van der Beek en Meike Linthorst
Beeld vtwonen 11-2021 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie Sanne van der Beek en Meike Linthorst

Een eettafel is een must in een woning. Of het nou om eten, werken of gezellige avonden met vrienden gaat. Een eettafel neemt wel redelijk wat ruimte in beslag en bij gebrek aan deze ruimte, laat je ‘m misschien het liefst achterwege. Woon je in een studio of heb je simpelweg geen plek om een hele eetkamertafel inclusief eetkamerstoelen kwijt te kunnen? Dan zijn dit vier prima alternatieven voor een eettafel. 

Lees verder onder de advertentie

Overschuiven

Tegenwoordig veel gespot: bijzettafels die je over de bank kunt schuiven. Op deze manier nemen de tafeltjes vrijwel geen ruimte in beslag, maar zijn ze wel stevig en stabiel genoeg om van te eten of om aan te werken. Heerlijk vanaf een luie stoel! Deze van Goossens heeft een extra breed tafelblad om fijn van te kunnen eten.

LEES OOK
Vurig verlangen: 5 alternatieven voor een open haard

Bar hangen

Een bartafel is over het algemeen een stuk minder breed dan een eettafel en neemt dus automatisch minder ruimte in beslag. Een smalle bartafel is ook mooi tegen de wand aan te plaatsen om nog meer ruimte te besparen. Maak het af met een paar mooie barstoelen. Denk aan een voetensteun voor extra zitcomfort.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld Styling Carlein Kieboom, fotografie Barbara Kieboom
Beeld Styling Carlein Kieboom, fotografie Barbara Kieboom

Inklapbaar

Als er geen plek is om een eettafel in een ruimte te laten staan, dan is een inklapbaar alternatief de beste optie. En dan bedoelen we niet een plastic campingtafel, maar een volwaardige en inklapbare wandtafel. Ideaal om ruimte te besparen: je klapt de tafel namelijk super simpel weer in als deze niet gebruikt wordt. Ook in te zetten als bureau.

LEES OOK
Geen ruimte voor een grote bank? Dit zijn fijne alternatieven

Lees verder onder de advertentie

Uitklapbaar

We blijven even bij het in- en uitklappen van tafels, want een uitklapbare salontafels zijn ook prima alternatieven voor een eettafel. Zoals dit prachtige exemplaar van mangohout van MADE. Met een hefsysteem kun je een deel van het tafelblad omhoog halen om vervolgens van te werken of eten. De uitklapbare delen dienen daarnaast ook nog als deksel voor de extra opbergruimte in de salontafel. Double score!

Voor een fijne eethoek…

Bron: beeld: vtwonen 11-2021 | Styling Kim van Rossenberg | Fotografie Sjoerd Eickmans | Assistentie Sanne van der Beek en Meike Linthorst

Lees verder onder de advertentie