Blijvende favoriet: eikenhouten eettafel in alle soorten en maten

Aan de muur hangt een werk uit de collectie Entangled van Anne Mei Poppe. Eiken eettafel van Wdstck, vintage Eames fiberglass stoelen van The Modern (modernvintage.nl), vintage kastje van All the Luck in the World. Droogbloemen van Aimelie. Het zwarte behang is nog van de vorige bewoners. Vaas op de kast cadeau gekregen, overige vazen &klevering. Borden ‘van oma’ en tweedehandswinkels. Potjes H&M. Op de schouw: kunst van Jasper Krabbé. Beeld vtwonen 1-2020 | styling Inge van Lieshout | fotografie Louis Lemaire | tekst Amber van Rijn
Beeld vtwonen 1-2020 | styling Inge van Lieshout | fotografie Louis Lemaire | tekst Amber van Rijn

Het is een blijvertje, die eikenhouten eettafel. En dat is maar goed ook, want dit meubelstuk is eindeloos te combineren met zo’n beetje iedere stijl. Een aanwinst voor ieder interieur dus. Vandaag zetten we deze blijvende favoriet in het zonnetje.

Lees verder onder de advertentie

Waarom eikenhout?

Waarom zou je een eiken tafel boven een tafel van een ander materiaal kiezen? Nou, om een paar redenen. Ten eerste is eikenhout door zijn van nature lichte kleur een frisse toevoeging aan de eetkamer. Vooral als je muren een donkere kleur hebben, kan een eikenhouten eettafel een mooi contrast bieden. Daarnaast is eikenhout hard en zal de tafel dus lang mee gaan. En dan is hij ook nog eens een koning in combineren. In letterlijk íédere stijl komt dit materiaal tot zijn recht en bij elk kleurenpalet past een eikenhouten tafel. Inderdaad, dus ook bij jou!

BEKIJK OOK
Tipvideo: een donkere muur toepassen in je interieur

Kies je favoriet

De eikenhouten tafel is bijna een klassieker op zich, maar toch kunnen we hem niet zomaar in een hokje plaatsen. Er zijn namelijk ontelbaar veel verschillende soorten tafelbladen, onderstellen en afwerkingen. Waar ga jij voor? Wij zijn stiekem verliefd geworden op deze variant met ovaal tafelblad. Goed nieuws: hij is ook nog eens heel betaalbaar.

Lees verder onder de advertentie

Houd ‘m mooi

Het zou jammer zijn als je een prachtige eikenhouten eettafel hebt aangeschaft en deze vervolgens beschadigd raakt door kringen of krasjes. Hoewel eikenhout zeker sterk is, heeft het wel wat verzorging nodig. Gelukkig lees je alle tips over het onderhouden van een houten tafelblad nog eens rustig na in het artikel hieronder. You’re welcome!

LEES OOK
Handige tips voor het onderhouden van je houten tafelblad

Shop eiken eettafels…

Lees verder onder de advertentie

Bron: styling Inge van Lieshout | fotografie Louis Lemaire