Zo kun je de radiator mooi verbergen

beeld vtwonen Beeld

Foeilelijk zijn ze vaak, die radiators. Het is dan ook meestal een belangrijke reden om voor vloerverwarming te kiezen. Maar heb je niet de middelen, mogelijkheden of geen zin in al die rompslomp, dan is het verbergen van de radiator een slimme oplossing. Verstop ‘m achter een een paar stroken berkenhout of een strak stalen designombouw en die verwarming wordt ineens een volwaardig onderdeel van het interieur.

Lees verder onder de advertentie

Goed om te weten

Een radiator zit natuurlijk niet voor niks in huis. En ‘m zomaar weglaten is geen optie. Maar door de radiator te verbergen achter een ombouw hoef je er niet meer tegenaan te kijken en houdt hij toch gewoon zijn functie: het zorgen voor een fijne temperatuur in huis.

Houd er wel rekening mee dat door een ombouw de warmteafname minder wordt, al claimen producenten dat dat niet het geval is. Het is gelijk aan het effect van een bank die voor de verwarming staat: de radiator kan minder goed warmte afgeven en daardoor duurt het langer voordat de ruimte helemaal verwarmd is. Dit brengt ook wat hogere stookkosten met zich mee. Toch goed om vooraf te weten.

LEES OOK
De radiator verven: dit is hoe je te werk gaat

Lees verder onder de advertentie

Standaard ombouw

Bij veel bouwmarkten en online winkels kun je een kant-en-klare radiatorombouw aanschaffen. Sommige hebben vaste maten en andere exemplaren kun je verstellen. Zo kun je op een eenvoudige manier de radiator verstoppen. Wil je meerdere radiatoren verbergen of heb je nou net geen standaard maten, dan zul je eerder uitkomen bij een ombouw op maat.

Nog iets om rekening mee te houden bij zo’n standaard ombouw: vaak zijn radiatoren onder een raam geplaatst en met een ombouw kom je misschien in de knel met de vensterbank. Deze kun je natuurlijk weghalen of breder maken (paar kussens erop en je hebt een fijne zitplek erbij!), maar er zitten natuurlijk wel extra kosten aan vast. Neem deze ook mee in je berekeningen.

Houten ombouw

Het vtwonen klusduo Kim en Richard heeft voor vtwonen een mooie radiatorombouw van stroken blond berkenhout bedacht. Zelfs een verwarming die prima te doen is, verstop je er het liefste achter, zo mooi is ie! De ombouw past prachtig in een basic, Scandinavisch en naturel interieur en met een beetje handigheid en een vrij weekend door jou in elkaar te zetten. Het boodschappenlijstje en alle stappen vind je bij deze DIY radiatorombouw.

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Huurhuis? Zo maak je ‘m toch persoonlijk

Ombouw met kliksysteem

Naast de DIY en standaard radiatorombouw kun je er ook voor kiezen om er eentje op maat te bestellen. Zo weet je zeker dat hij precies past en is het de perfecte oplossing als je van een strakke afwerking houdt. Meestal gaat het om gladde platen die worden gepoedercoat en kun je kiezen uit veel kleuren. Je krijgt dan vier losse onderdelen thuisgestuurd die je aan alle kanten van de radiator kikt met magneten. Simpeler kan bijna niet. De kosten voor zo’n ombouw op maat liggen logischerwijs wel wat hoger, maar je kunt ‘m wel helemaal customizen.

Shop de stijl…

Lees verder onder de advertentie

Bron: beeld: productie & styling Kim van Rossenberg, fotograaf Sjoerd Eickmans