WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo houd je ze wel bezig: zelfmaakideeën voor in de herfstvakantie

Het voordeel van storm en regen is dat na afloop de mooiste vondsten voor het oprapen liggen. Dus slaat de verveling in de herfstvakantie toe? Hop, laarzen aan, kraag omhoog en sprokkelen maar. Neem de herfst mee naar binnen en ga aan de slag met deze zelfmaakideeën.

vtwonen 10-2019 | styling vazen bruin aarde tinten
Behang Van Gogh New Design nr. 220041 (bnwalls.com). Open kasten Rafiki gebronsd messing 84x215x27 cm (hxbxd) (baxter.it). Van links naar rechts en van boven naar onder in de kast: terrakleurige vaas met bolling (loods5.nl), oudroze vaasje bol (hm.com), roodbruin langwerpig vaasje van Serax (fonq.nl), aardewerken vaas met rode onderkant (sensitiveboypots.com), oudroze vaasje met oortjes (sostrenegrene.com), okergeel bloempotje (loods5.nl), goudkleurige geometrische vaas (covanderhorst.nl), perzikkleurig vaasje (foekjefleur.com), langwerpig paars vaasje lichtroze kruikfles (loods5.nl), rood vaasje (maisonnl.com), okergele glazen vaas van Mica Frey geribbelde roze vaas van Bloomingville (fonq.nl), matte poederroze vaas (casagitane.com), 3-in-1 vaas paars, crèmekleurige kandelaar, paars glazen vaasje (loods5.nl), crèmekleurige vaas met oortjes (hm.com), lichtroze glazen vaas van &klevering (fonq.nl), paarse 3-in-1 vaas, oudroze hoge vaas (loods5.nl), witte vaas met structuur (serax.com), roze bloempot met ribbel (mobilia.nl), okergele kruik (loods5.nl). Leren fauteuil Swan (coosdewitwonen.nl). Takken in vaas (tuinvanjudith.wordpress.com). Kunsttakken (pomponshop.nl).

Berenklauwen

Na de zomer gaan veel vaste planten in de winterslaap. Sommige planten, zoals de berenklauw zijn zelfs verdroogd nog prachtig om te zien. Je vindt de berenklauw langs bosranden, beekjes en in de duinen. Check of ze helemaal verdroogd zijn en gebruik handschoenen. Zet ze zo in een vaas of geef ze met een spuitbus een kleurtje.

Pompoen verven

Denk je aan het najaar, dan denk je aan pompoenen. Houd je niet van oranje? Dan kun je de pompoen verven in kleur die je wel mooi vindt. Zorg dat de pompoen goed droog is en verven maar. Zo simpel is het. Wil je er een waxinelichthouder van maken? Snijd dan voor het verven eerst het kapje eraf, hol de pompoen uit en laat hem goed uitdrogen. Daarna kun je gaan schilderen.

Tafelen in stijl

Zet in de herfstvakantie een stoer diner op tafel! Knip uit een oude jeans een rechthoek en gebruik die als placemat. Bind een paar gedroogde takjes bij elkaar met een touwtje en schrijf de namen op dubbel geplakt kurktape (o.a. bij Xenos). Maak blaadjes van klei, met een naald kerf je de nerven. Prik een gaatje in de bovenkant en laat het drogen. Daarna kun je het blaadje eventueel verven.

Servies beschilderen

Altijd een succes: servies beschilderen met kinderen. Zoek samen servies uit bij de kringloop of snuffel even in je eigen kast. Geef het servies je favoriete kleur en schilder er een herfstblad of insect op met porseleinverf of een porseleinstift. Laat het 24 uur drogen en bak het daarna af, volg hiervoor de aanwijzingen op de verfverpakking.

Meer zelfmakers

Hebben jij en je kinderen de smaak te pakken gekregen? Bij onze DIY’s vind je niet alleen meer zelfmaakideeën voor in de herfst, maar ook wat grotere projecten zoals een salontafel, roomdivider en radiatorombouw.

Herfstkleuren shoppen…

nog meer: DIY