WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf tafel maken

Een tafel staat voor gezelligheid. Je zit er met de hele familie omheen om te eten of te kletsen. Je zit met een vriendin op de bank met een stapel tijdschriften en een pot thee op de salontafel. Of je gebruikt een bijzettafel voor fotolijsten en een mooie vaas met bloemen. Je kunt makkelijk zelf een tafel maken voor elk doeleinde!

zelf tafel maken

tafel maken

Zelf eettafel maken

Als je zelf een tafel gaat maken, bepaal jij de afmetingen. Dus wil je een tafel voor vier, zes of zelfs tien personen? Geen probleem, jij beslist. Bekijk bijvoorbeeld deze DIY voor het maken van een eettafel. Van vurenhout tot sloophout, je kunt hem geheel naar eigen wens ontwerpen. Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een eettafel te maken online.

Salontafel maken

Bij de bank is een salontafeltje onmisbaar. Handig om je kop koffie op te zetten, maar ook fijn om een bosje bloemen op kwijt te kunnen. Met zijn losse dienblad is deze koffietafel is ideaal voor wanneer je visite krijgt. Je neemt het dienblad van de tafel af en zet hier in de keuken alles op wat je nodig hebt. Het dienblad zet je weer op het onderstel waar je visite zit.

Ook zonder zaag en hamer kan jij simpel een tafel maken. Koop bij de IKEA twee lage kastjes en maak er een theetafel met opbergruimte van. Of verf drie lage tafeltjes van de IKEA in een vrolijke kleur en rijg ze aan elkaar met gekleurd strijkijzersnoer. Lees in het artikel salontafeltje maken hoe je dit voor elkaar krijgt. Bestel alles wat je nodig hebt om zelf een salontafel te maken online.

Bijzondere tafels zelf maken

Het is altijd het leukste om van bijzondere materialen iets heel moois te maken. Wat dacht je van een tafel van een lampenkap? Of een echte pallettafel? Ook met sprokkelhout kan je hele mooie dingen doen. Bijvoorbeeld een salontafeltje beplakken met schijfjes hout en decoratietakken. Zo krijg je dit sprokkeltafeltje. Bijzondere materialen geven een hele unieke uitstraling aan je interieur.

Bijzettafel maken

Een bijzettafel kan eigenlijk overal. In de hal, naast de bank of in de slaapkamer naast je bed. Een opvallende bijzettafel is deze spirograaf tafel. Een simpel tafeltje geschilderd in een lekkere knalkleur en versierd met een spirograaf dessin. Ook de lamptafel is een heel bijzonder exemplaar. Spuit een lamp en een tafeltje in dezelfde kleur, kit de lamp vast op het tafeltje en ze worden samen een leuke eyecatcher.

Heb je een smalle hal? Dan is een smal tafeltje een uitkomst. Voor dit muurtafeltje is een normale tafel doormidden gezaagd. Bevestig de tafel aan de muur en hij kan op zijn twee overgebleven poten prima stevig staan.

Tafel online kopen

Wil je je zelfgemaakte meubels combineren met gekochte meubels? Of koop je liever direct een tafel kant-en-klaar? De mooiste scoor je bij vtwonen.

nog meer: DIY