WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak je zelf een bedombouw

Een bed maak je af met een bedombouw. Nog geen ombouw kunnen vinden die perfect in je kamer past? Je kunt ‘m ook zelf in elkaar zetten. Dat geeft net dat beetje meer persoonlijkheid. 

bedombouw slaapkamer zolder

Dit heb je nodig

Je vindt alle benodigdheden voor dit project bij Karwei. Handig: je kunt hier je hout op maat laten zagen. Zo hoef je zelf niet meer in de weer met een zaag. 

Werkwijze bedombouw

 1. Meet de maat van het bed op. In dit geval was de maat van het bed 180×200 cm. Je maakt de bedombouw net iets ruimer zodat het gemakkelijk om het bed geplaatst kan worden. Reken rondom 1 cm meer. De maat wordt dus 182×202 cm. Hier gaat het om een vrij hoog bed, waardoor er 3 planken boven elkaar geplaatst worden. Maar dit hangt natuurlijk af van de hoogte van het bed. Zorg er wel voor dat het bed boven de ombouw uitkomt, ongeveer 10 cm.
 2. Zaag de steigerhouten planken op maat of laat het zagen bij de bouwmarkt. 
  – 6x planken van 188 cm
  – 6x planken van 202 cm
 3. Schuur het geheel met de schuurmachine en schilder de planken in de gewenste kleur.
 4. Maak de hoekprofielen en strips op maat door ze met een ijzerzaag door midden te zagen. Nu heb je allemaal lengtes van 50 cm.
 5. Zet nu de bedombouw in elkaar, laat iets ruimte tussen de planken door te werken met uitvulplaatjes, hierdoor ontstaat er een smalle naad tussen de planken. Hierdoor zie je dat het verschillende planken zijn en wordt het niet één groot blok.
 6. De hoekprofielen bevestig je op de hoeken.
 7. De aluminium strips gebruik je voor de stevigheid. Plaats 1 strip in het midden van de korte kanten.
 8. En plaats 2 stips verdeeld over de lengte van de lange kanten.

Deze DIY was onderdeel van vtwonen doe-het-zelf aflevering 7.

Shop dekbedovertrekken…

nog meer: DIY