WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zelf flessen verven

Gezien op Pinterest: geverfde flessen in alle soorten en maten, mét mooie kleurrijke bloemen erin. Onze stagiaire Lieke ging aan de slag en maakte voor jou deze vrolijke zelfmaker plús duidelijke beschrijving. Piece of cake, dat flessen verven! Aan de slag dus.

flessen verven

Benodigdheden flessen verven

Bestel de materialen voor het verven van flessen hier online.

Tip: je kunt ook kiezen voor glasverf. Dit wordt vaak aan de binnenkant van de fles aangebracht en geeft ook een heel leuk effect. Nadeel: als je bloemen in de fles wilt doen (mét water), is er een kans dat de verf aan de binnenkant niet goed blijft zitten.

Eh.. waar haal ik de flessen vandaan?

Glazen flessen kun je overal vandaan halen. Kijk om te beginnen eens in je eigen kast. Een lege wijnfles of een oude vaas die je niet meer gebruikt: alles kan geverfd worden! Geen flessen op voorraad? Ga dan eens langs bij een restaurant of café, zij hebben vaak een aardige lege flessenvoorraad. Mensen met kleine kinderen hebben vast en zeker lege potjes kindervoeding.

flessen verven

Werkwijze flessen verven

Stap 1

Maak de flessen goed schoon, zodat ze vet- en stofvrij zijn. Etiketten week je los met warm water. Hardnekkige etiketten en plakresten kun je makkelijk verwijderen met stickerverwijderaar.

Stap 2

Leg kranten op de grond en plak eventueel wat kranten tegen de muur. Zo is alles goed beschermd tegen eventuele verfspatten en uitschieters.

Stap 3

Sprayen maar! Let erop dat je de spuitbus niet te dicht bij de fles houdt, want dan krijg je druipers.

Stap 4

Laat de flessen goed drogen. Vul tenslotte de flessen met water en zet er mooie bloemen in en… klaar!

flessen verven
flessen verven
flessen verven
flessen verven

Ga voor kleur!

Niet alleen wit is een mooie kleur om je flessen mee te verven, maar ook een kleurtje kan heel leuk staan. Denk aan mintgroen, fluorroze of kies voor verschillende tinten van één kleur bij elkaar. Erg leuk.

flessen verven

De smaak te pakken gekregen? Bekijk dan alle zelfmakers.

Shop kant-en-klare mooie vazen en flessen

nog meer: DIY