WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sweet dreams in een DIY hemelbed

Het is waarschijnlijk een langgekoesterde kinderwens van velen: in slaap vallen onder een hemel van golvende doeken. Gelukkig ben je voor zo’n dromerig onderkomen nooit te oud. Een hemelbed geeft de slaapkamer bovendien een romantische en geborgen uitstraling. Met deze ideeën kun je zelf een hemelbed maken.

Zelf een hemelbed maken

Het frame

Voor je aan de slag gaat met doeken en gordijnen zijn er tal van ideeën voor het frame en allemaal net zo makkelijk zelf te maken. Voor een zwevende hemel kun je kiezen voor stokken – of een roede – die met haken of touw aan het plafond hangen. Strak gespannen koorden zijn ook een optie. Een klassiek hemelbed maak je met houten balken die aan het bed bevestigd worden. Liever geen gaten in het bed of in de muur? Ga dan voor een kant-en-klaar hemelbed met een zwart metalen frame.

Losse doeken

Losse, ruimvallende doeken creëren de meest dromerige hemel. Laat een doek als een warme deken over het frame vallen en bepaal aan welke kant je de stof laat hangen. Het kan heel mooi zijn om het doek vanaf het frame – achter het bed langs – op de vloer te draperen. Of hang een extra groot doek over het frame en leg in elke hoek een losse knoop.

Gebruik kaasdoek, oude lakens of luchtige stoffen als linnen en voile. In combinatie met zachte tinten creëren ze de meest romantische look. Koop de doeken altijd extra groot voor een golvend effect.

LEES OOK

Een hotelgevoel in eigen slaapkamer? Zo krijg je het voor elkaar

Lichte gordijnen

Rijg gordijnen met grote lussen aan een roede of hang kant-en-klare gordijnen aan plafondrails. Gordijnen maken van het bed een geborgen en knusse plek om je terug te trekken. ’s Avonds trek je ze dicht en in de ochtend doe je ze gewoon weer open. Geef de gordijnen een extra luxe uitstraling door ze langer te maken dan nodig. Op deze manier hangen ze rijkelijk over de vloer.

Klamboe

Ook een klamboe boven het bed geeft de slaapkamer een dromerige look. En dan niet zo eentje waarin je eeuwen moet zoeken naar de opening. Er zijn tegenwoordig een heleboel klamboes van luxe stoffen. Eenvoudig op te hangen en onmisbaar in de zomer: ze houden met gemak een familie muggen op afstand.

Shop de stijl…

nog meer: DIY